Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācija atkāpjas no plāniem aizliegt galēji labējo NPD

Vācijas valdība atkāpusies no ieceres aizliegt galēji labējo Nacionāldemokrātisko partiju (NPD), ko valsts iekšējais izlūkdienests raksturo kā rasistisku un antisemītisku. Valdība nolēma nevērsties Konstitucionālajā tiesā ar lūgumu aizliegt NPD, jo pret to iebilda koalīcijā ietilpstošā Brīvo demokrātu partija (FDP), kas uzsvēra, ka «muļķību aizliegt nevar».

Šaubas par nepieciešamību vērsties tiesā pauda arī Vācijas kanclere Angela Merkele un iekšlietu ministrs Hanss Pēters Frīdrihs. Partiju mēģināja aizliegt jau 2003. gadā, taču nesekmīgi, un valstsvīri baidās, ka atkārtota sakāve Konstitucionālajā tiesā, kas vienīgā var aizliegt partiju, tikai vairotu NPD popularitāti. Valdība lēma, ka tā vietā atbalstīs aizlieguma prasību, ko plāno iesniegt Vācijas federālās zemes, kas veido parlamenta augšpalātu jeb bundesrātu.

Valdības lēmumu asi kritizēja Vācijas turku un ebreju apvienības. Kā ziņoja Deutsche Welle, Vācijas Ebreju centrālā padome kritizēja valdību par nespēju novērtēt NPD draudus un pārmeta «nepieņemamu neonacistu trivializēšanu».

Runas par NPD aizliegumu aktivizējās 2011. gadā, kad izplatījās ziņas, ka partija varētu būt saistīta ar virkni rasistisku slepkavību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits