Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vācijā neizpratne, ka apbalvots albums ar antisemītiskiem tekstiem

Vācijā Echo balvu par labāko albumu hiphopa žanrā ieguvuši reperi ar skatuves vārdiem Kollegah un Farid Bang, kuru tekstos pavīd antisemītisms un atsauces uz Aušvicas koncentrācijas nometni, vēsta The Guardian.

Vācijas mūzikas industriju asociācija saņem aizvien skaļāku kritiku par reperu Kollegah un Farid Bang albuma godināšanu. Albumā atrodamā sacerējuma 0815 tekstā lasāmas tādas frāzes kā "Es atkārtoju Holokaustu, nākot ar Molotovu", tāpat izteikts salīdzinājums ar Aušvicā sadzītajiem cilvēkiem u.c. Asociācija sākotnēji aizstāvējusi savu lēmumu, sakot, ka apbalvojums piešķirts par albuma pārdošanas rezultātiem (vairāk nekā 200 tūkstoši eksemplāru) nevis saturisko kvalitāti, taču vēlāk līdz ar kritikas gūzmu izplatīja paziņojumu, ka noraida jebkādas antisemītisma, ksenofobijas, seksisma, homofobijas un cita veida vardarbības izpausmes. Nākotnē Echo balvas pasniegšanas metodika varētu tikt pārskatīta.

Kritikas vilnim par ikgadējā apbalvojuma piešķiršanu šim albumam pievienojas arī lielu uzņēmumu vadība, viens no pēdējiem kritiķiem ir aviokompānijas Airbus izpilddirektors Toms Enders. Viņš vācu laikrakstam Bild am Sonntag atzinis, ka ir satriekts par šo divdomīgo situāciju, ko paspilgtina fakts, ka balva pasniegta Holokausta atceres dienā. "Tas kaitē Vācijas starptautiskajai reputācijai. Vai antisemītisms Vācijā atkal tiek akceptēts?" vaicājis uzņēmējs, kurš piebildis - pret musulmaņiem vērsts teksts radītu daudz lielāku sašutumu.

Kritiku izteicis arī Vācijas tieslietu ministrs Heiko Māss, sakot, ka "antisemītiskas provokācijas nav pelnījušas apbalvojumu, tās ir pretīgas".

Izvērstā diskusija saistāma ar bažām par aizvien pieaugošu antisemītismu Vācijā. Reperi gan esot uzsvēruši, ka nebūtu uzskatāmi par antisemītiem.

Top komentāri

bet
b
Bet kas nav skaidrs? Ja balvas būtu paredzētas labākām dziesmām, tad tiktu vērtētas pašas dziesmas. Bet ja vienlīdzības, daudzveidības un tolerances nolūkos tiek ieplānots vienu balvu piešķirt lesbietēm, vienu balvu musulmaņiem, vienu balvu afrikāņiem, vienu balvu imigrantiem, vienu balvu plikpauriem, tad nu sanāk tā, kā sanāk. Nemeklējiet mākslu tur, kur tās nav, un kur tā par nebija paredzēta.
ļuļa
ļ
kā tad, kā tad - reperi uzsvēra, ka neesot antisemīti, tas jau nekas, ka viņi ir musulmaņi. un vispār par ko te neizpratne - vācijā pie brandenburgas vārtiem atklāti notiek palestīniešu demonstrācijas, kurās viņi prasa atvērt gāzes kameras ebrejiem, vācijā skolās ebreju bērni tiek sisti un harasēti, un tā vietā, lai sīkos musulmanēnus, kas to dara, sodītu un izslēgtu no skolas, šos incidentus cenšas notušēt. vācijā islamizācija rit pilnā sparā, tā ka nav ko te brīnīties par antisemītiska albuma apbalvošanu, tie tikai ziediņi, auglīši vēl nāks.
ļuļa
ļ
ai, mīļā diena, tas jau ir tikai sākums. turpinājumu var izlasīt vācu presē. vācu publiskā persona un miljonāre Carmen Geiss atļāvās nokritizēt gan to, ka ir piešķirta šī balva, gan pašu reperi faridu, pārmetot viņam, ka viņš ienīst vāciju un dzīvo pagātnē utt. šobrīd viņai par jaukā cilvēka antisemīta un musulmaņa kritiku ir izteikti jau nezin cik nāves draudu un jau ir iesaistīta prokuratūta un policija. tik daudz par islāma miermīlīgumu un izbrīnu par antisemītisma atdzimšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits