Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija pagarina Covid-19 ierobežojumus līdz 10.janvārim

Vācija līdz 10.janvārim pagarinās Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, saskaņā ar kuriem ir slēgtas kultūras un sporta iestādes, restorāni un bāri, trešdien paziņoja federālā kanclere Angela Merkele.

"Ja infekcijas situācija turpinās attīstīties tāpat kā pēdējās dienās, mēs atkal tiksimies 4.janvārī un federālās zemes pagarina direktīvu [par pašizolācijas pasākumiem] līdz 10.janvārim," sacīja Merkele pēc tikšanās ar 16 federālo zemju premjerministriem.

Tiekoties pirms nedēļas, Merkele un federālo zemju premjeri vienojās pagarināt novembra sākumā ieviestos pasākumus līdz "janvāra sākumam", ja ja nenotiks jaunu inficēšanās gadījumu skaita dramatiska samazināšanās, kas ir maz ticama. Toreiz netika noteikts konkrēts datums.  

Pievēršoties uzņēmumu BioNTech un Pfizer, kā arī uzņēmuma Moderna pieteikumiem apstiprināt to izstrādātās Covid-19 vakcīnas lietošanai Eiropā, Merkele sacīja, ka 70 miljoni abu vakcīnu dozu var tikt piegādātas nākamā gada pirmajā ceturksnī, ja tās tiks apstiprinātas.

Ar šīm dozām gan nepietiks Vācijas 80 miljoniem iedzīvotāju, sacīja Merkele, uzsverot, ka valstij vajadzēs "pārciest ziemu" bez milzīgiem vakcīnu dozu krājumiem.  

Pēdējās divās nedēļās jaunu Covid-19 gadījumu līkne ir kļuvusi līdzena, apstājoties oktobrī novērotajam eksponenciālajam kāpumam. Lai varētu mīkstināt ierobežojumus, jaunu infekcijas gadījumu skaitam tomēr vajadzētu sarukt līdz mazāk nekā 50 jauniem gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem nedēļā - līmenim, kurā amatpersonas varētu efektīvi īstenot inficēšanās gadījumu izsekošanas un izolēšanas stratēģiju.  

Vācijā trešdien tika reģistrēti 17 270 jauni inficēšanās gadījumi un 487 jauni nāves gadījumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits