Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācija pagarina Covid-19 ierobežojumus līdz janvāra sākumam

Vācija pagarinās Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus līdz janvāra sākumam, ja nenotiks jaunu inficēšanās gadījumu skaita dramatiska samazināšanās, kas ir maz ticama, trešdienas vakarā paziņoja federālā kanclere Angela Merkele.

Runājot pēc tikšanās ar 16 federālo zemju premjeriem, Merkele sacīja, ka novembra sākumā ieviestos pasākumus, tostarp privātas pulcēšanās ierobežojumus un restorānu, izklaides un kultūras vietu slēgšanu, nevar atcelt, ņemot vērā pašreizējo inficēšanās līmeni.

Ierobežojumi tiks turpināti "vispirms līdz 20.decembrim, bet mēs pieņemam, ka (..) ļoti augstā inficēšanās līmeņa dēļ ierobežojumus vajadzēs piemērot līdz janvāra sākumam, ja vien nenotiks negaidīta [inficēšanās līmeņa] samazināšanās," sacīja Merkele.

Šī vienošanās ar federālo zemju valdībām nozīmē, ka paliks slēgti restorāni, bāri, sporta un kultūras iestādes, tomēr skolas un veikali turpinās darboties.

No 1.decembra privātās pulcēšanās pieļaujamais maksimālais cilvēku skaits tiks samazināts no pašreizējiem 10 līdz pieciem, bet jaunais ierobežojums neattieksies uz bērniem, kas jaunāki par 14 gadiem.

Vilcienos tiks palielināts sēdvietu skaits, lai labāk nodrošinātu pasažieru distancēšanos.

Publiskos laukumos tiks aizliegti pirotehnikas salūti, lai novērstu cilvēku pulcēšanos lielās grupās, sevišķi Vecgada vakarā.

Vācija arī centīsies vienoties ar partneriem Eiropā par slēpošanas trašu slēgšanu līdz janvāra sākumam, lai novērstu jaunā koronavīrusa tālāku izplatīšanos.  "Es teikšu atklāti, ka tas nebūs viegli, bet mēs mēģināsim," sacīja Merkele.

Vienošanās par šiem pasākumiem tika panākta pēc vairāk nekā  septiņas stundas ilgām sarunām, kurās dažas mazāk skartas federālās zemes aicināja atvieglot ierobežojumus.

Lai varētu mīkstināt ierobežojumus, jaunu infekcijas gadījumu skaitam vajadzētu sarukt līdz mazāk nekā 50 jauniem gadījumiem uz 100 000 iedzīvotājiem nedēļā, sacīja Merkele. Pašreizējais inficēšanās līmenis ir gandrīz 140 jauni inficēšanās gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem nedēļā. 

"Strauji kāpjošā līkne ir kļuvusi līdzena, bet tas ir tikai daļējs panākums. Mēs nekādā ziņā nevaram būt apmierināti ar šo daļējo panākumu," sacīja Merkele.

Vācijā kopš pandēmijas sākuma ir reģistrēti 961 320 inficēšanās gadījumi un 14 771 nāves gadījumi. Trešdien tika reģistrēti 18 633 jauni inficēšanās gadījumi un rekordliels jaunu nāves gadījumu skaits - 410. 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits