Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācija pastiprina un pagarina karantīnas režīmu

Vācija otrdien pastiprināja karantīnas režīmu, kas noteikts cīņai pret jauno koronavīrusu, un to pagarināja no šī mēneša beigām līdz 14.februārim.

Vācijas kanclere Angela Merkele arī brīdināja par iespējamu valsts robežas kontroli, lai ierobežotu jaunu lipīgāku koronavīrusa paveidu izplatīšanos.

Merkele pēc vairākas stundas ilgām krīzes sarunām ar 16 federālo zemju premjerministriem sacīja, ka jaunākie ierobežojumi ir nepieciešami kā "piesardzības līdzeklis mūsu valstij, mūsu pilsoņu veselībai un arī ekonomikai".

Merkele un federālo zemju premjeri vienojās par obligātu prasību valkāt FFP2 maskas veikalos un sabiedriskajā transportā. Darba devējiem arī jānodrošina obligāta strādāšana no mājām, ja tas ir iespējams. 

Uzņēmumi iepriekš tika aicināti darīt vairāk, lai atturētu savus darbiniekus no strādāšanas birojos un no sabiedriskā transporta izmantošanas.

"Visus mūsu centienus ierobežot vīrusu apdraud nopietnas briesmas," Merkele sacīja reportieriem, norādot uz jaunu koronavīrusa paveidu, kas izraisījis inficēšanās gadījumu skaita strauju kāpumu Lielbritānijā un Īrijā.

"Vēl ir laiks ierobežot šīs briesmas. Mums jārīkojas tagad," teica Merkele. 

Vācijā novembrī tika slēgti bāri, restorāni, kultūras un sporta iestādes, bet no decembra vidus tika slēgtas arī skolas un veikali, kas nepārdod pirmās nepieciešamības preces. Tagad visas šīs iestādes paliks slēgtas līdz 14.februārim.

Merkele sacīja, ka Vācija izmantos Eiropas Savienības (ES) samitu ceturtdien, lai aicinātu uz "sinhronizētiem pasākumiem" jauno koronavīrusa paveidu izplatības ierobežošanai. Viņa brīdināja, ka Vācija var atjaunot robežkontroli, ja ES nepanāks vienošanos par šādiem pasākumiem. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits