Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vācija piešķirs vēl 800 miljonus eiro kompensācijās holokausta upuriem

Vācijas Finanšu ministrija palielinās atbalstu holokausta upuriem, nākamo četru gadu laikā piešķirot vēl gandrīz 800 miljonus eiro (562 miljonus latu) kompensācijās aptuveni 56 000 cilvēku.

Vācijas valdība un Ebreju pretenziju centrs (JCC) vienojušies, ka Vācija arī paplašinās to cilvēku loku, kam ir tiesības saņemt maksājumus, iekļaujot personas, kas bija spiestas dzīvot Austrumeiropas geto, vēsta "Der Spiegel". Tādējādi palīdzību varēs saņem vēl līdz pat 3000 cilvēku. Trešā daļa no viņiem dzīvo Izraēlā, bet pārējie 46 citās valstīs visā pasaulē.

Kompensāciju saņemšanai noteikto kritēriju grozīšana Vācijai izmaksās septiņus līdz 11 miljonus eiro (4,9 līdz 7,7 miljonus latu).

JCC vadītājs un bijušais ASV vēstnieks Vācijā Stjuarts Eizenštats atzinīgi novērtēja sarunās panākto vienošanos, norādot, ka tik lielas naudas summas piešķiršana strikto taupības pasākumu laikā pelna sevišķu ievērību. "Tas nodrošina, ka holokaustā izdzīvojušie var nodzīvot savas pēdējās dienas ar cieņu," viņš piebilda. Sarunas tiks turpinātas 2014.gada rudenī, kad plānots apspriest, vai uz kompensācijām tiesīgi pieteikties arī tie ebreji, kas holokaustu pārdzīvoja, būdami vēl bērni.

JCC kopš 1951.gada ir strādājusi pie tā, lai nodrošinātu kompensācijas ebrejiem nacistu vajāšanu upuriem, un cīnās par holokausta laikā nolaupīto ebreju īpašumu atgūšanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits