Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Vācijā pirmajā pusgadā par trešdaļu pieaug imigrantu skaits no ES jaunajām valstīm Austrumeiropā

Vācijā šā gada pirmajā pusē krasi palielinājusies imigrācija un par trešdaļu ir pieaudzis imigrantu skaits no jaunajām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm Austrumeiropā, kas saistāms ar Vācijas darba tirgus atvēršanu gada sākumā.

Tomēr lielākoties imigrāciju veicināja iebraucēju vilnis no Grieķijas un citām parādu krīzes plosītajām eiro zonas valstīm, ceturtdien vēsta Vācijas federālā statistikas pārvalde Destatis.

Saskaņā ar tās datiem 2011. gada janvārī–jūnijā Vācijā iebrauca 435 tūkstoši imigrantu, kas bija par 19% vairāk nekā atbilstošā periodā 2010. gadā. "Ievērības cienīgs ir fakts, ka spēcīgi palielinājās imigrācija no ES valstīm, kuras finanšu un parādu krīze ir skārusi īpaši smagi," norāda vācu statistiķi.

Pēc viņu ziņotā, šogad sešos pirmajos mēnešos salīdzinājumā ar pērnā gada janvāri–jūniju Vācijā iebraukušo grieķu skaits palielinājies par 84%, savukārt imigrantu skaits no Spānijas pieaudzis par 49%.

Vācija aktīvi piesaista kvalificētus strādājošos no ārvalstīm, jo valstī ir akūts šādu darbarūķu trūkums, samazinoties iedzīvotāju skaitam zemās dzimstības dēļ.

Neraugoties uz darba tirgus atvēršanu, novembrī Vācijā bezdarba līmenis kritās līdz 6,4% no ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, kas bija zemākais līmenis kopš valsts atkalapvienošanās vairāk nekā pirms divām desmitgadēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits