Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vācija un Francija iestājas pret vīzu izsniegšanas ierobežojumiem Krievijas pilsoņiem

Vācija un Francija noraida vispārēju vīzu izsniegšanas aizliegumu Krievijas pilsoņiem, liecina dokuments, kurā izklāstīta abu valstu kopīgā nostāja pirms Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmes.

"Mums jāapsver gudri veidi, kā izmantot svarīgo vīzu izsniegšanas instrumentu," teikts dokumentā, kurš pirms otrdien un trešdien Prāgā paredzētās sanāksmes izsūtīta pārējām dalībvalstīm.

Lai gan Berlīne un Parīze atzinusi, ka krievu iesniegtie vīzu pieprasījumi rūpīgi jāpārbauda, ņemot vērā drošības apsvērumus, dokumentā izteikts brīdinājums nenovērtēt par zemu "transformatīvo nozīmi", kāda piemītot iespējai paša acīm skatīt dzīvi demokrātijā.

"Tam jābūt atspoguļotam mūsu vīzu politikā, ļaujot cilvēkiem Eiropas Savienībā (ES) kontaktēt ar Krievijas pilsoņiem, kas nav saistīti ar Krievijas valdību," apgalvots dokumentā.

Francija un Vācija uzstāj uz pašreizējās kārtības saglabāšanu, kas ļauj ES ieceļot krievu studentiem, māksliniekiem, zinātniekiem un citiem speciālistiem, neatkarīgi no tā vai tiem Krievijā draud vajāšana.

Berlīne un Parīze noraida vispārējus vīzu izsniegšanas ierobežojumus, jo tie varot "atsvešināt nākamās krievu paaudzes".

Dokumentā tiek apgalvots, ka vīzu izsniegšanas aizliegums vairošot Krievijā nacionālistiskus un pret Eiropu vērstus noskaņojumus, jo krieviem piemītot tendence saliedēties ap savu līderi, kad tiem rodoties sajūta, ka kļuvuši par upuriem "rusofobisko spēku" ārējam uzbrukumam.

Vācijas un Francijas kopējās nostājas dokuments sagatavots, kā reakcija uz arvien intensīvākajām debatēm par to, vai krieviem vajadzētu ļaut ieceļot ES patīkamai brīvā laika pavadīšanai, kamēr Krievijas karaspēks turpina slepkavot ukraiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits