Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Vācija un Ukraina spriež par Timošenko ārstēšanos Berlīnē

Vācijas valdība risina sarunas ar Kijevu par apcietinājumā turētās bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko ārstēšanos Berlīnē, atsaucoties uz informācijas avotu Vācijas valdībā, svētdien vēsta ziņu aģentūra DPA.

"Federālā valdība risina sarunas ar Ukrainas valdību, lai Timošenko kundzes ārstēšanos Vācijā padarītu iespējamu," sacīja aģentūras sarunbiedrs.

To, ka šādas sarunas notiek, apstiprināja arī Berlīnes klīnikas Charite preses sekretāre. Šīs slimnīcas ārsti nule kā veikuši Timošenko medicīnisko izmeklēšanu Harkovas cietumā. "Mūsu klīnikas un Ukrainas puses starpā notiek sarunas šajā virzienā," apliecināja amatpersona.

Tostarp laikraksts Süddeutsche Zeitung vēsta, ka sarunas notiek tieši Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča administrācijas un Vācijas kancleres Angelas Merkeles biroja starpā.

Kijeva apliecinājusi, ka tā vēlas sagatavot juridisko pamatu, lai Ukrainas ieslodzīto ārstēšanos ārzemēs padarītu iespējamu, vēsta laikraksts. Savukārt Charite apliecinājusi, ka ir gatava Timošenko pieņemt ārstēšanai. Arī Ukrainas ģenerālprokurora vietnieks Renats Kuzmins, uzturoties vizītē Berlīnē, jau iepriekš apliecināja, ka Ukrainas valsts vara analizē iespējas, kādas pastāv attiecībā uz Timošenko ārstēšanos Vācijā.

Jūlija Timošenko tika apcietināta 5.augustā. Savukārt 11.oktobrī tiesa viņai piesprieda septiņu gadu cietumsodu par valstij zaudējumus nesošā gāzes līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Tiesa atzina, ka Timošenko ar savām darbībām, noslēdzot līgumus, valsts kompānijai Naftogaz nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (100 miljonu latu) apmērā, un uzdeva bijušajai premjerministrei kompensēt zaudējumus pilnā apmērā. Timošenko savu vajāšanu vērtē kā politisku atriebību, ko pret viņu izvērš prezidents Viktors Janukovičs pēc viņa uzvaras 2010.gada valsts galvas vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits