Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vācijas federālā prokuratūra pārņēmusi Hānavā notikušo uzbrukumu izmeklēšanu

Vācijas federālā prokuratūra pārņēmusi Hānavā notikušo uzbrukumu izmeklēšanu, un mediji ziņo, ka aizdomās turamajam varētu būt bijuši galēji labēji motīvi.

Trešdienas vakarā Hānavā notika divas apšaudes, kurās tika nogalināti deviņi cilvēki. 43 gadus vecais aizdomās turamais un viņa 72 gadus vecā māte vēlāk tika atrasti miruši kādā dzīvoklī netālu no otrās apšaudes vietas.

Vācijas ģenerālprokurors Pēters Franks paziņoja, ka uzbrukumos ievainoti vēl seši cilvēki, viens no tiem nopietni.

Viņš arī apstiprināja, ka visi deviņi nogalinātie ir ārvalstu izcelsmes.

Šāvējam Tobisass R. bijuši "ārkārtīgi rasistiski uzskati" un izmeklēšana tagad koncentrēsies uz viņa kontaktiem un interesēm, lai noskaidrotu, kas viņam licis sarīkot trešdienas uzbrukumus, paziņoja Franks.

Notikušais tiek izmeklēts kā terora akts.

"Balstoties uz mums zināmo, tur noteikti bija ksenofobisks motīvs," pavēstījis Hesenes federālās zemes iekšlietu ministrs Pēters Beits.

Hānava, kur dzīvo aptuveni 10 000 cilvēku, atrodas Hesenes federālajā zemē apmēram 20 kilometrus no Frankfurtes pie Mainas.

Aizdomās turamais bija mednieks, un ieroči viņam piederēja likumīgi. Līdz šim viņš nebija nonācis policijas uzmanības lokā.

Policija iepriekš ziņoja, ka apšaudes notika pie diviem ūdenspīpes bāriem dažādos Hānavas rajonos. Taču Beits pavēstīja, ka naktī uzbrukts trim bāriem, un piebilda, ka šauts arī uz kādu automašīnu.

Beits piebilda, ka varasiestādes izmantojušas novērošanas kameru videoierakstus, lai identificētu aizdomās turamā automašīnu un noteiktu mašīnas īpašnieka dzīvesvietu.

Tiek uzskatīts, ka aizdomās turamais rīkojies viens, pēc tam nogalinājis savu māti un izdarījis pašnāvību. Ieroči, ar kuriem viņš nogalināja cilvēkus, tika atrasti pie viņa līķa, atklāja Beits.

Aizdomās turamais iepriekš publicējis sociālajos tīklos gandrīz stundu garu video, kurā izklāsta teoriju, ka Vāciju vada slepena aģentūra, kurai ir plašas pilnvaras. Video viņš arī negatīvi izteicies par imigrantiem no arābu valstīm un Turcijas.

Daudzi no upuriem bija ārvalstu izcelsmes, taču vēl nav skaidrs, vai nogalināts arī kāds ārvalstu pilsonis. Tomēr Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans jau paziņojis, ka mirušo vidū esot Turcijas pilsoņi.

Vācijas tieslietu ministre Kristīne Lambrehta paudusi šoku par Hānavā notikušo un uzsvērusi, ka jānoskaidro viss, kas saistīts ar šiem uzbrukumiem, un jādara viss iespējamais, lai novērstu līdzīgu uzbrukumu atkārtošanos nākotnē.

papildināta ar 3.-5.rindkopu

Top komentāri

reptilis
r
Nu,vajag vairāk migrantu ...un likvidēt Vāciju,kā nacionālu valsti....un ,tad visi varēs ""plēsties""viens ar otru ,jo nebūs ko vainot:)))
ha, ha
h
Medicīnā to sauc par imūnreakciju.
Wilkommen !
W
Tas ir komūnistes un krievmīles Merķeles nopelns. Vairāki šādi notikumi sekos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits