Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Vācijas finanšu ministru saniko Obamas izteikumi par eiro zonas krīzi

Vācijas finanšu ministrs Volfgans Šoible otrdien pauda dusmas par ASV prezidenta Baraka Obamas izteikumiem par eiro zonas parādu krīzes negatīvo ietekmi uz pārējo pasauli, tostarp uz Savienotajām Valstīm.  

Savā runā Berlīnē Vācijas finanšu resora vadītājs uzsvēra, ka eiro zonas parādu krīze nav vainojama pie pašu amerikāņu problēmām, kā to  apgalvo Obama.

"Pat ja Obama domā pretēji, es neuzskatu, ka problēmas Eiropā ir cēlonis problēmām ASV," paziņoja Šoible, akcentējot, ka vienmēr ir vieglāk dot padomus citiem, nevis risināt pašiem savas nedienas.

Vācijas finanšu ministrs norādīja, ka viņš arī varētu sniegt labus padomus ASV valdībai, kā būtu jārisina problēmas Savienoto Valstu ekonomikā.

Jau vēstīts, ka Obama pirmdien paziņoja, ka eiro zonas nespēja tikt galā ar Grieķijas parādu krīzi biedē pārējo pasauli."Eiropa nekad pilnībā nav pievērsusies problēmām savā banku sistēmā. Šīm problēmām tagad pievienojas notikumi Grieķijā. Tādējādi viņi [eiropieši] ir nokļuvuši finanšu krīzē, kas biedē pasauli," sacīja ASV valsts vadītājs.  

Arī vairākas citas augsta ranga amatpersonas, tostarp ASV finanšu ministrs Timotijs Gaitners, pēdējā laikā ir pieprasījušas, lai eiro zona steidzami rastu krīzes risinājumu, jo tās dēļ ir apdraudēta globālā ekonomika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits