Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Vācijas kreisie ekstrēmisti uzņemas atbildību par uzbrukumu Grieķijas glābšanas ES koordinatoram

Vācijas kreisie ekstrēmisti uzņēmušies atbildību par uzbrukumu, kas bijis vērsts pret Horstu Reihenbahu, kuram uzticēts kontrolēt Eiropas Savienības (ES) palīdzību Grieķijai.

Uzbrucēji svētdienas vakarā aizdedzinājuši Reihenbaha sievas automašīnu, bet viņa māju apmētājuši ar krāsas paketēm un akmeņiem. Uzbrukums noticis Reihenbaha pastāvīgajā dzīvesvietā Grosglīnikē, Vācijas Brandenburgas federālajā zemē. Aizdedzinātā automašīna pilnībā iznīcināta, un uguns radītais karstums bojājis arī blakus esošās automašīnas.

Sākotnēji uzbrukums policiju mulsināja, jo parasti ziņas par BMW markas automobiļu dedzināšanu tiek saņemtas no netālu esošās Berlīnes. Radās aizdomas, ka uzbrukums saistīts ar Reihenbaha sievai - sociāldemokrātu politiķei Dagmārai Rotai-Bērentai - piederošu ezera krasta joslu, kura nesen tika nožogota, uzsaucot vietējo Brandenburgas iedzīvotāju sašutumu.

Taču otrdien laikraksts Berliner Morgenpost saņēma vēstuli, kuru nosūtījuši domājamie vandaļi. Tajā teikts, ka uzbrukums nav bijis vērsts pret Rotu-Bērentu, bet gan pret pašu Reihenbahu, jo viņš esot atbildīgs par grieķu tautas iedzīšanu nabadzībā. Reihenbaham Eiropas Komisija (EK) uzticējusi uzraudzīt, kā Grieķijas valdība īsteno taupības pasākumus, kuri, kā apgalvo kreisie ekstrēmisti, "ārkārtīgi pasliktinājuši" grieķu dzīves apstākļus. Vēstulē arī izteikti draudi ES, Starptautiskajam Valūtas fondam (SVF) un Eiropas Centrālajai bankai (ECB), kā arī vairākiem uzņēmumiem, vēsta Berliner Morgenpost.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits