Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Vācijas Nacionāldemokrātisko partiju kritizē par holokausta piesaukšanu priekšvēlēšanu plakātos

Vācijas neonacistu Nacionāldemokrātiskā partija (NPD) apsūdzēta tīšā holokausta piesaukšanā savā priekšvēlēšanu plakātā, kurā uz motocikla attēlots partijas līderis Ūdo Foigts ar saukli "Gas geben!" ("Piedod gāzi!"), vēsta interneta izdevums The Local.

Lai gan šis teiciens pārnestā nozīmē arī vācu valodā tiek lietots, lai apzīmētu braukšanas apņēmīgu uzsākšanu, NPD kritiķi pieķērušies frāzes burtiskajai nozīmei.

Partijas oponenti uzskata, ka, gatavojoties 18. septembrī gaidāmajām Berlīnes federālās zemes vēlēšanām, visā galvaspilsētā izplatītie 22 000 plakātu simbolizē ebreju indēšanu ar gāzi holokausta laikā.

Andreass Grāms, Berlīnes reģionālā parlamenta deputāts no centriski labējās Kristīgi demokrātiskās savienības (CDU), ietekmīgajam žurnālam Der Spiegel pauda pārliecību, ka NPD plakāti ir necilvēcīgi un ka tie acīmredzami mudina uz asociāciju ar gāzes kamerām.

Savukārt Zaļo partijas parlamenta frakcijas līderis Folkers Racmans šos plakātus nosaucis par tīšu provokāciju.

Pats Ū. Foigts apgalvo, ka šādas apsūdzības ir nepamatotas. "Es esmu kaislīgs motobraucējs un vēlos iekļūt Pārstāvju palātā," sarunā ar Der Spiegel norādīja Ū. Foigts. "Pēc 66 gadiem ir jābeidz piesaukt pagātnes notikumus."

Šī nav pirmā reize, kad NPD ir izprovocējusi savus oponentus. Iepriekšējās priekšvēlēšanu kampaņas laikā NPD izdeva plakātu, kurā uz maģiskā paklāja bija attēloti imigranti un tiem novēlēts "labs lidojums mājup".

Savukārt kādā nesen izdotā NPD reklāmas brošūrā bija krustvārdu mīkla ar jautājumu par vācu personvārdu, kurš "izgājis no modes". Atbilde uz jautājumu bija "Ādolfs".

Lai arī NPD arvien cenšas pārsteigt ar ko jaunu, tai ir grūtības iegūt piekrišanu visā valstī. Partijai ir divas vietas Berlīnes parlamentā, taču Bundestāgā - neviena.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits