Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācijas partijas vienojas par jaunu ekonomikas stimulēšanas paketi 130 miljardu eiro apmērā

Vācijas valdošās koalīcijas partijas ir vienojušās par jaunu ekonomikas stimulēšanas paketi 130 miljardu eiro apmērā, lai palīdzētu valsts ekonomikai atkopties no Covid-19 pandēmijas, trešdienas vakarā paziņoja kanclere Angela Merkele pēc divas dienas ilgām sarunām.

Pakete ietver palīdzību problēmās nonākušām nozarēm, papildu finansējumu pašvaldībām augoša bezdarba apstākļos, un vienreizēju 300 eiro pabalstu par bērnu, kas jāizmaksā līdz ar citiem bērnu pabalstiem.

Tiks piedāvāti finansiāli stimuli, lai pamudinātu cilvēkus pirkt automašīnas un tādējādi atbalstīt Vācijai svarīgo autobūves nozari, tomēr tas attieksies tikai uz elektromobiļiem. Mazas emisijas benzīna un dīzeļa automašīnu iegāde šādi netiks stimulēta.

Pievienotās vērtības nodoklis (PVN) uz laiku tiks pazemināts no 19% līdz 16%. Samazinātā PVN likme saruks no 7% līdz 5%.

Jaunās stimulu paketes apmērs pārsniedza gaidīto. Iepriekš bija ziņots, ka partijas cer panākt vienošanos par stimulēšans pasākumiem apmēram 80 miljardu eiro apmērā. 

Jaunā pakete papildina milzīgo Covid-19 budžetu, kas tika pieņemts martā, lai palīdzētu veselības aprūpes nozarei un uzņēmumiem.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vizītei Venēcijā no ceturtdienas jāpērk biļete

Ceturtdien, 25. aprīlī, kas Itālijā ir brīvdiena, tūristiem, kuri ieradīsies Venēcijā, nepaliekot viesnīcā, pirmo reizi būs jāiegādājas piecu eiro vērta biļete, lai viesotos šajā pilsētā, ka...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits