Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vācijas pašvaldības izrāda skepsi pret četru dienu darba nedēļu

Vācijas pašvaldību apvienība pirmdien paudusi skepsi par ieceri ieviest četru dienu darba nedēļu valsts pārvaldes ierēdņiem.

Darba dienu skaita samazināšana būtu apgrūtinoša un neatbilst sabiedrības vēlmēm, sarunā ar aģentūru DPA norādījis apvienības izpilddirektors Gerds Landsbergs.

"Darbiniekiem ir jābūt pieejamiem visur, kur tiek sniegti pakalpojumi pilsoņiem," uzsvēris Landsbergs.

Tajā pašā laikā viņš atzinis, ka kvalificēta darbaspēka trūkuma apstākļos Vācijas valsts pārvaldes iestādēm nākas iesaistīties konkurencē, lai piesaistītu darbiniekus.

"Arī pašvaldībām sevi jāparāda kā pievilcīgus darba devējus," norādījis Landsbergs, atzīstot, ka četru dienu darba nedēļas pieļaušana atsevišķās jomās varētu veicināt darbinieku piesaistīšanu.

Tomēr viņš norādīja, ka sabiedrība prasa pakalpojumu pieejamību visu darba nedēļu. "Uzlabot sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu, palielināt apmierinātību un pārvaldības efektivitāti diemžēl ne vienmēr izdodas, ja ir mazāks darbadienu skaits," atzinis Pilsētu un pašvaldību apvienības vadītājs.

Viņš piebildis, ka "ne visu, kas ir vēlams, var arī organizēt un finansēt".

Daži Vācijas uzņēmumi jau pārgājuši uz četru dienu darba nedēļu bez atalgojuma samazināšanas. Arī Mengenes pašvaldība Bādenes-Virtembergas federālajā zemē izmēģina četru dienu darba nedēļu, tomēr saglabājot nemainīgu nedēļas darba stundu skaitu.

Tikmēr nedēļas nogalē Vāciju sasniegusi ziņa, ka Lielbritānijas valdība aizliegusi četru dienu nedēļas izmēģinājumu, ko uzsākusi viena no Anglijas pašvaldībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits