Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vācijas policija veic kratīšanu Volkswagen galvenajā biroja ēkā

Vācijas policija ceturtdien veikusi kratīšanu Vācijas autobūves koncerna Volkswagen galvenajā biroja ēkā un citās vietās saistībā ar izmeklēšanu vērienīgajā kaitīgo izmešu falsificēšanas skandālā.

"Šodien saistībā ar tā dēvēto izmešu skandālu tika veiktas kratīšanas uzņēmumā Volkswagen Volfsburgā un citās vietās," norāda Lejassaksijas prokuratūras pārstāvji.

"Šīs kratīšanas paredzētas, lai iegūtu dokumentus un datu nesējus, kas iespējama pārkāpuma gadījumā varētu nodrošināt informāciju par uzņēmuma darbinieku precīzām darbībām un viņu identitātēm saistībā ar dīzeļautomašīnu izmešu gāzu manipulācijām," vēsta prokuratūra.

Volkswagen septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Šī programmatūra ieslēdz izmešu kontroli, kad tā konstatē, ka automašīnai tiek veiktas pārbaudes. Tad šī kontrole tiek izslēgta, kad automašīna piedalās satiksmē, tādējādi ļaujot tai radīt palielinātu izmešu apjomu.

Prokuratūras vairākās pasaules valstīs jau sākušas izmeklēšanu pret Volkswagen, kam ASV vien var tikt piemērots naudassods vairāk nekā 18 miljardu dolāru apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits