Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Vācijas tiesa par likumīgu atzīst neonacista atbrīvošanu no skursteņslauķa amata

Vācijas Federālā administratīvā tiesa trešdien Leipcigā, izskatot no darba atlaista skursteņslauķa un neonacista Luca Batkes apelāciju, atzina, ka valstij ir bijušas tiesības atbrīvot viņu no amata, jo viņa politiskie uzskati ir ekstrēmi un viņš ir saistīts ar Nacionāldemokrātisko partiju (NPD), lai gan tā joprojām ir legāla.

Batke tika atlaists no apgabala vecākā skursteņslauķa amata, jo viņš darbojies neonacistiskajā NPD un piedalījies labējo radikāļu mītiņos. Kā trešdien 54 gadus vecajam Batkem paskaidroja Leipcigas tiesa, Saksijas-Anhaltes valsts administratoram bijušas tiesības viņu atbrīvot no valsts amata viņa politisko aktivitāšu dēļ.

Batke regulāri piedalījies 1922.gadā nogalinātā ebreju tautības rūpnieka un ārlietu ministra Valtera Ratenava slepkavu piemiņas pasākumos, turklāt viņš Vācijas vidienes Burgenlandes apgabala padomē un Lauhas mazpilsētas padomē pārstāv NPD. Zemākas instances tiesas bija apmierinājušas Batkes prasību, jo viņa politiskās aktivitātes nav saistītas ar viņa darbu.

Tomēr Federālā administratīvā tiesa šo argumentu noraidīja, paskaidrojot - ir apšaubāmi, vai uz Batki var paļauties, ka viņš ievēros Vācijas juridisko sistēmu un atbalstīs konstitūciju. Tas ir svarīgi viņa apgabala vecākā skursteņslauķa amatā, kura pienākumos, kā to uzsvēra tiesnesis, iekļauti arī sabiedriski uzdevumi.

Batkes rīcība skaidri apliecina - viņš atbalsta nopietnus un antisemītiskus noziegumus tik lielā mērā, ka pat uzskata par vajadzīgu šo noziegumu veicējus godināt, norādīja tiesa. Tas ir pretrunā ar viņa amatu administrācijā un viņa pienākumu aizsargāt viņa klientu tiesības, uzsvēra tiesa.

Politisko aktivitāšu dēļ Batke 2010.gadā Lauhā zaudēja jauniešu futbola trenera amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits