Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Vācijas tiesa piemēro apcietinājumu aizturētajam Irānas diplomātam

Vācijas prokuratūra trešdien paziņojusi, ka Irānas diplomāts, kas tiek turēts aizdomās par sprādziena plānošanu irāņu trimdinieku sanāksmē Parīzē, paturēts apcietinājumā.

Aizdomās turētais diplomāts, kurš rezidē Irānas vēstniecībā Vīnē un kuru irāņu opozicionāru organizācijas identificējušas kā 46 gadus veco Asadolu Asadi, ir starp vairākām personām, kas šajā lietā aizturētas Vācijā, Beļģijā un Francijā.

Prokuratūra uzskata, ka šīs personas plānojušas sprādzienu trimdā dzīvojošo irāņu opozicionāru sanāksmē Parīzes apkārtnē, kurā piedalījušies arī vairāki ASV politiķi.

Vācijas prokuratūra trešdien paziņoja, ka tiesa divas dienas iepriekš piemērījusi irāņu diplomātam pirmstiesas apcietinājumu, pamatojoties uz apsūdzībām spiegošanā un sazvērestībā nolūkā veikt slepkavību.

Tomēr prokuratūra piebildusi, ka šīs apsūdzības neizslēdz aizdomās turētā izdošanas iespēju Beļģijai.

Tiek uzskatīts, ka Asadi ir Irānas Izlūkošanas un drošības ministrijas darbinieks, kuram uzdota "opozīcijas grupu novērošana un apkarošana Irānā un ārpus Irānas".

Prokuratūra norāda, ka martā Asadi uzticējis kādam irāņu izcelsmes laulātajam pārim, kas dzīvo Antverpenē, sarīkot sprādzienu Irānas Pretestības nacionālās padomes ikgadējā sanāksmē, kurā piedalījās arī ASV prezidenta Donalda Trampa personīgais advokāts un bijušais Ņujorkas mērs Rūdijs Džuliāni, kā arī bijušais ASV Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs.

Diplomāts jūnijā ar laulāto pāri, kas ir Beļģijas pilsoņi, atkārtoti ticies Luksemburgā un nodevis viņiem sprāgstvielas un detonatoru.

Francijas policija šajā lietā aizturējusi vēl trīs personas, taču divas no tām vēlāk atbrīvotas.

Irāna apsūdzības terorakta organizēšanā noraidījusi, apgalvojot, ka tā patiesībā esot sazvērestība nolūkā diskreditēt Teherānu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šolcs: Eiropai jāturpina palielināt palīdzību Ukrainai

Vācijas kanclers Olafs Šolcs trešdien sacījis, ka Eiropai jāturpina palielināt palīdzība Ukrainai arī pēc ASV militārās palīdzības paketes apstiprināšanas, taču viņš arī skaidri norādīja, ka joprojā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits