Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Zelenskis nodos Herisai un Trampam plānu kara izbeigšanai ar Krieviju

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien paziņoja, ka Ukrainai ir plāns, kā izbeigt karu ar Krieviju, ko viņš to nodos ASV demokrātu un republikāņu kandidātiem uz prezidenta amatu Kamalai Herisai un Donaldam Trampam.

Pēc Zelenska teiktā, ofensīva Kurskas apgabalā ir viens no šī plāna punktiem, kā arī norādīja, ka ofensīva ir palēninājusi Krievijas spēku virzību Pokrovskas virzienā.

Pēc Zelenska teiktā, plāns ietver arī papildu soļus diplomātiskajā un ekonomiskajā frontē, tostarp spēcīgu pasākumu kopumu, lai piespiestu Krieviju diplomātiskā ceļā izbeigt karu.

Zelenskis uzsvēra, ka Krievijas mērķis ir okupēt un anektēt citu valstu teritorijas, un tā jau ir okupējusi 27% Ukrainas teritorijas, savukārt Ukraina neplāno anektēt teritorijas, un Kurskas operācija ir aizsardzības operācija, kuras mērķis ir neļaut Krievijai sagrābt vairāk Ukrainas teritoriju.

"Mēs neko nepievienojam savai valstij, mēs nemainām likumdošanu un konstitūciju. Mums nav vajadzīgas nevajadzīgas svešas zemes. Un mums nav vajadzīgi arī ārvalstu pilsoņi," sacīja Ukrainas prezidents.

Kā norādīja Zelenskis, aizsardzības operācija un buferzonu izveide Krievijas Federācijas teritorijā ir vērsta uz to, lai novērstu Ukrainas zemes okupāciju.

Viņš arī pavēstīja, ka septembrī varētu tikties ar ASV prezidentu Džo Baidenu, iespējams, ANO Ģenerālās asamblejas ietvaros.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Centrāleiropa gatavojas lietavām un plūdiem

Centrāleiropas valstis gatavojas spēcīgām lietavām un plūdiem, kas nedēļas nogalē tiek prognozēti Čehijā, Polijā, Austrijā, Vācijā, Slovākijā un Ungārijā.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits