Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Zviedrijā apkrāptie bulgāru ogotāji grib doties mājup

Zviedrijā nedienas piemeklējušas bulgāru ogu vācējus, kuri solītā darba vietā pamesti necilvēcīgos apstākļos Zviedrijas mežos un vēlas atgriezties dzimtenē. Pie Bulgārijas vēstniecības Stokholmā trešdien pulcējās aptuveni 100 ogu vācēju, kuriem no mežiem izkļūt palīdzēja vietējā pašvaldība. «Viņi teica, ka vēlas doties uz vēstniecību, lai saņemtu palīdzību atgriezties mājās, viņu situācija ir neaprakstāmi sarežģīta,» The Local citēja pašvaldības pārstāvi Jomi Rentromu.

Vēstniecība atteikusies palīdzēt atgriezties Bulgārijā, taču sanākušajiem sagādājusi autobusu, kurā pārnakšņot, pārvietojamo tualeti, kā arī maizi un dzeramo ūdeni. Jau svētdien Stokholmā pulcējās ap 200 pievilto ogotāju, no kuriem lielākā daļa jau nokļuvusi dzimtenē.

Trešdien Bulgārijas valdība lēma piešķirt finansējumu, lai nogādātu iesprostotos ogotājus mājās. Aplēses vēsta, ka tam nepieciešami 150 tūkstoši levu (ap 52 tūkstošiem latu). Ārlietu ministrs Nikolajs Mladenovs uzsvēra, ka šis ir izņēmuma gadījums, ko nevajadzētu pieņemt par pašsaprotamu, vēstīja Bulgārijas ziņu portāls Novinite.

Uz Zviedriju ogotājus atvilināja kāds Bulgārijas pilsonis, kurš solīja sagādāt apmešanās vietu un darbu. Domājams, Zviedrijas mežos, kurus piemeklējusi ārkārtīgi skopa ogu sezona, klīst vēl desmitiem bulgāru.

Pagājušajā nedēļā par krāpniecisku strādnieku ievilināšanu Zviedrijā aizturēts 43 gadus vecs vīrietis, taču nav skaidrs, vai viņš saistīts ar Stokholmā iestrēgušajiem bulgāriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits