Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zviedrijā cenšas sadzīt pēdas liela mēroga ķiploku kontrabandistiem

Zviedrija izdevusi starptautisko aresta orderi, lai sadzītu pēdas diviem ķiploku kontrabandistiem, kuri valstī ieveduši vairāk nekā 100 tonnu nelegālās kravas, tādā veidā nopelnot miljoniem eiro.

Zviedru prokurori uzsvēruši, ka atklāts viens no savdabīgākajiem kontrabandas tīkliem Eiropā, ko vadījuši divi Lielbritānijas pilsoņi. Vīrieši iepirkuši ķiplokus Ķīnā, kur tie ir samērā lēti, un ar kuģi veduši uz Norvēģiju, kas neietilpst Eiropas Savienībā (ES) un nepiemēro nodokli par ķiploku importu. Pēc tam ķiploki, sakrauti kravas mašīnā, tika izvesti no Norvēģijas uz Zviedriju, nesamaksājot muitas nodokli, vēstīja ziņu aģentūra AP.

ES, lai aizsargātu vietējos ražotājus, importētajiem ķiplokiem noteikusi 9,6% nodokli. Pēc izmeklētāju aplēsēm, vīrieši 2009. un 2010. gadā šādi izvairījušies nomaksāt nodokļos aptuveni 10 miljonus eiro (aptuveni septiņi miljoni latu).

Ķīnā 2010. gadā izaudzētas 18 560 000 tonnas ķiploku, kas ir 80% no visas pasaules piedāvājuma, vēsta ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas dati. Šī nav pirmā reize, kad izmeklētāji atklājuši ienesīgo Ķīnas ķiploku kontrabandas biznesu. Decembrī Londonas tiesa piesprieda diviem vīriešiem sešu gadu cietumsodu par ķiploku nelegālu ievešanu Lielbritānijā. Kontrabandistiem nodokļos būtu bijis jānomaksā 2,5 miljoni eiro. Viņi slēpa, ka ieved ķiplokus, apgalvojot, ka kravā ir ingvers, jo tam nav noteikts muitas nodoklis, vēstīja raidsabiedrība BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits