Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +21 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Zviedrijā mediji regulē komentārus

Zviedrijā vairāki laikraksti sākuši cīņu pret aizvainojošiem, rasistiskiem un dzimumu diskriminējošiem komentāriem, ierobežojot lasītāju iespējas komentēt to internetversijās publicētās ziņas, raksta The Local.

«Internets ir nobriedis auditorijai, taču auditorija nav nobriedusi internetam,» uzsvēris Expressen galvenais redaktors Tūmass Matsons. Laikraksta mājaslapā komentāri tiks publicēti tikai pēc tam, kad tie būs pārlasīti un atzīti par pieņemamiem.

«Mums ir pienākums nodrošināt to, ka personas, par ko rakstām, netiek pakļautas nicinošiem komentāriem un mūsu lapa nekļūst par forumu apslēptiem rasistiem,» skaidrojis T. Matsons.

Izdevums Dagens Nyheter pilnībā slēdzis iespēju komentēt, tomēr uzsver, ka tas ir īslaicīgi. Jau oktobrī, piereģistrējoties izdevuma internetvietnē, šī opcija atkal būs pieejama. «Tas vairs nebūs tik anonīmi kā pirms tam,» norādījusi redaktore Gunilla Herlica un uzsvērusi, ka tas liks pārdomāt, vai publicēt aizvainojošus tekstus.

Arī pēc tirāžas lielākais zviedru laikraksts Aftonblafet nolēmis apkarot anonīmos aizskarošos komentētājus. Turpmāk, lai izteiktu viedokli par publikāciju, lasītājiem būs jāielogojas sistēmā ar sociālās saziņas vietnes Facebook profila palīdzību.

Augustā publicēta pētījuma rezultāti vēsta, ka valstī ievērojami audzis internetā pausto rasistisko izteikumu skaits, ziņo UPI. Kopš 2009. gada teju dubultojies rasistisku interneta lapu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits