Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Zviedrijā neapstiprinās aizdomas par cilvēka saslimšanu ar Ebolas vīrusu

Zviedrijā hospitalizētais cilvēks, kura simptomi radīja aizdomas par iespējamu saslimšanu ar bīstamo Ebolas vīrusu, nav inficējies ar šo slimību, piektdien paziņojušas amatpersonas.

"Simptomi bija tādi, ka mums tas bija jāuztver nopietni," pirms analīžu rezultātu paziņošanas medijiem sacīja Upsalas apgabala padomes galvenais ārsts Mīkaels Kolers.

Viņš atklāja, ka pacients ir gados jauns vīrietis, kurš pirms trim nedēļām bijis Burundi, bet nav ceļojis uz apgabaliem, kuros plosās Ebolas vīruss.

Vīrietis tiek ārstēts infekcijas slimību klīnikā Upsalas universitātes slimnīcā.

Saslimušais cilvēks vispirms vērsās pēc palīdzības slimnīcā Ēnšēpingā, kas atrodas netālu no Upsalas.

Rodoties aizdomām par iespējamo saslimšanu ar Ebolas vīrusu, vīrietis tika pārvests uz Upsalas universitātes slimnīcu. Ēnšēpingas slimnīcas uzņemšanas telpa tika slēgta, un darbinieki, kas nonāca saskarsmē ar pacientu, tika izolēti un novēroti.

Analīzes liecina, ka vīrietis nav arī inficējies ar dzelteno drudzi, tropu drudzi un Marburgas vīrusu, paziņojušas amatpersonas. Mediķi turpina veikt pārbaudes, lai noteiktu diagnozi.

Ebolas vīruss izplatās, nonākot saskarsmē ar inficēta cilvēka asinīm un citiem ķermeņa šķidrumiem. Mirstības rādītāji pēc inficēšanās ir ļoti augsti.

Saslimšanas pazīmes ir augsta temperatūra, galvas, muskuļu, kuņģa sāpes, iesnas un citi gripai raksturīgi simptomi. Pēc tam sākas plaša asiņošana.

Vairumā gadījumu slimošanas iznākums ir letāls. Tomēr ātra izolācija un strauja tādu simptomu kā vemšana, caureja un dehidrācija ārstēšana ir palīdzējusi dažiem pacientiem izdzīvot.

Ebolas vīrusa epidēmijā Kongo Demokrātiskajā Republikā (KDR) gājuši bojā vairāki simti cilvēku. Šis Kongo DR ir desmitais Ebolas vīrusa uzliesmojums kopš 1976.gada, kad toreizējā Zairā šo slimību pirmo reizi identificēja beļģu ekspertu vadītā komanda.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

bet
b
Jo mazāk imigrantu, jo mazāks risks.
statistika
s
No 10 miljoniem Zviedrijas iedzīvotāju 1,877,050 ir imigranti. Ja vēl pieskaitīt imigrantu bērnus, tad aina būs vēl traģiskāka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits