Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zviedrija pakāpeniski mīkstinās pandēmijas ierobežojumus

Zviedrijas valdība ceturtdien pavēstīja, ka ar 1.jūniju plāno mīkstināt pandēmijas dēļ ieviestos ierobežojumus, tomēr nenosakot laiku, kad ierobežojumi tiks atcelti pilnībā.

"Mēs sākam saredzēt beigu sākumu," preses konferencē sacīja premjerministrs Stēfans Levēns.

Ierobežojumu mīkstināšana notiks piecos posmos un būs atkarīga no inficēšanās līmeņa, veselības aprūpes sistēmas noslodzes un vakcinācijas vēriena, norādīja valdība.

"Es vēlos uzsvērt, ka ierobežojumu atcelšana notiek atbildīgi un ar gatavību risināt situāciju, kurā inficēšanās līmenis atkal pieaug," skaidroja premjers.

Zviedrijā nav bijis ieviests karantīnas režīms tik stingrā formā kā citās Eiropas valstīs, valdībai paļaujoties uz mazākā mērā ierobežojošām metodēm.

Tomēr kopš novembra ierobežojumi pakāpeniski pastiprināti, cita starpā aizliedzot tirgot alkoholu pēc plkst.20, kā arī liedzot publiskās sanāksmēs kopā būt vairāk nekā astoņiem cilvēkiem.

Kopš marta kafejnīcām, bāriem un restorāniem darbs jābeidz vēlākais plkst.20.30.

Pirmajā ierobežojumu mīkstināšanas posmā restorāni varēs turpināt darbu līdz plkst.22.30, varēs atsākties dažas sporta aktivitātes, kā arī klātienes mācības pieaugušajiem.

Otrajā posmā ar 1.jūliju būs atļauts lielāks cilvēku skaits privātos un publiskos pasākumos, kā arī publika lielākā skaitā varēs apmeklēt sporta un kultūras pasākumus. Arī ieteikums kontaktēties vienīgi ar tuvākā sociālā loka cilvēkiem vairs nebūs spēkā.

Trešais un ceturtais posms šobrīd tiek plānots attiecīgi ar 15.jūliju un septembri.

To gaitā tiks atcelti ierobežojumi attiecībā uz cilvēku izvietojumu sabiedriskajā transportā un veikalu apmeklētāju skaitu. Tam sekos pilnīga ierobežojumu atcelšana attiecībā uz cilvēku skaitu privātās un publiskās sanāksmēs, kā arī attiecībā uz publikas daudzumu pasākumos.

Datums beidzamajam posmam, kad ierobežojumi tiks atcelti pilnībā, vēl nav noteikts, norādīja premjers.

Jauno inficēšanās gadījumu skaits dažos reģionos sarucis par 30-40%, sacīja Zviedrijas Sabiedrības veselības pārvaldes direktors Johans Karlsons, vienlaikus mudinot cilvēkus "ievērot rekomendācijas, kas ir spēkā, un tām sekot". 

Eiropas Savienības valstu vidū Zviedrijā pagājušajā nedēļā bija augstākais jauno inficēšanās gadījumu skaits proporcionāli iedzīvotāju skaitam, liecina Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra aplēses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits