Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Zviedrija uz laiku atjauno robežkontroli

Zviedrijas valdība trešdien paziņoja, ka uz laiku atjaunos robežkontroli, lai tiktu galā ar bezprecedenta imigrantu pieplūdumu.

"Zviedrijā ierodas rekordliels daudzums bēgļu. Migrācijas birojs ir spēcīgi noslogots un policija uzskata, kas pastāv drauds sabiedriskajai kārtībai," paziņoja iekšlietu ministrs Anderss Ingemans. "Tāpēc mēs rīt no plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) uz desmit dienām atjaunojam robežkontroli uz mūsu valsts robežām."

Zviedrijas migrācijas biroja pārstāvis pavēstīja, ka septembrī valstī ieradušies 80 000 imigrantu, kas ir gandrīz tikpat daudz cik visā 2014.gadā. Sagaidāms, ka Zviedrijā ar tās 9,8 miljoniem iedzīvotāju šogad ieradīsies 190 000 nelegālo imigrantu. Zviedrija ES valstu vidū ir viena no līderēm, kas proporcionāli tās iedzīvotāju skaitam uzņem teju lielāko patvēruma meklētāju daudzumu.

"Cilvēki ir spiesti gulēt teltīs, birojos un evakuācijas centros," kas parasti tiek izmantoti dabas katastrofās, sacīja migrācijas biroja pārstāvis. "Mēs neizpildām savu misiju, kas ir piedāvāt jumtu virs galvas ikvienam. Robežkontroles atjaunošana var mums palīdzēt."

Valdība arī lūgusi starp Vāciju un Zviedriju kursējošo prāmju kompānijām likt pasažieriem uzrādīt identitātes dokumentus, lai arī varasiestādes nevar piespiest tās pildīt šo lūgumu.

Vācija jau septembrī atjaunoja robežkontroli.

Atbilstoši Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) datiem šogad Eiropā, šķērsojot Vidusjūru, kopumā ieradušies jau vairāk nekā 798 000 nelegālo imigrantu.

Viņu lielākā daļa necenšas palikt Itālijā vai Grieķijā - pirmajās Eiropas Savienības (ES) valstīs, kuras viņi sasniedz -, bet dodas tālāk uz Vāciju, kur valsts patvēruma meklētājiem nodrošina dāsnus pabalstus un sociālās garantijas.

Otrs populārākais nelegālo imigrantu galamērķis ES ir Zviedrija, kur viņi arī līdz šim varēja rēķināties ar dāsnu valsts atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits