Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Zviedrijas bruņotie spēki vēlas aizsardzības budžeta divkāršošanu līdz 2035.gadam

Zviedrijas bruņotie spēki vēlas aizsardzības budžeta divkāršošanu līdz 2035.gadam un karavīru skaita palielināšanu no 50 000 līdz aptuveni 120 000, teikts armijas ziņojumā.

Ziņojumā aplēsts, ka aizsardzības budžets līdz 2035.gadam būtu jāpalielina no esošajiem 53 miljardiem kronu (5,3 miljardiem eiro) gadā uz 115 miljardiem kronu (11,50 miljardiem eiro).

Zviedrijas bruņotie spēki šādu ziņojumu sastāda ik pēc pieciem gadiem, izklāstot tajā ierosinājumus armijas stiprināšanai, lai tā būtu spējīga tikt galā ar nākotnes problēmām.

Ziņojuma mērķis ir palīdzēt pieņemt politiskus lēmumus un veidot Zviedrijas kopējo aizsardzības stratēģiju.

"Ir vairāki iemesli, lai tālāk attīstītu militāro aizsardzību. Ģeopolitiskā globālā attīstība ir neprognozējama. Krievija ar savu rīcību Gruzijā un Ukrainā ir parādījusi, ka nevilcinās izmantot militāro spēku. Tā arī plāno palielināt savas militārās iespējas pēc 2020.gada. Pārējie iemesli ir sabiedrības pieaugusī neaizsargātība pret saspīlējumu tas, ka karš tiek vērsts pret sabiedrību kopumā," teikts bruņoto spēku paziņojumā.

Zviedrija pēdējos gados pastiprinājusi savu aizsardzību, tostarp izvietojot pastāvīgu garnizonu Gotlandē un atjaunojot obligāto militāro dienestu.

Ziņojumā norādīts, ka nepieciešams palielināt armijas brigāžu skaitu, iepirkt korvetes, zemūdenes un iznīcinātājus, kā arī jāpiešķir lielāki resursi kiberizlūkošanas spēju attīstīšanai.

Top komentāri

reptilis
r
....a,ar kādu naudu atpirksies no musulmāņiem...un āfrikāņiem?!:))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits