Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zviedrijas pilsētas Malmes policisti apgūs arābu valodu

Zviedrijas pilsētas Malmes policistiem, kuri patrulē imigrantu apdzīvotajos pilsētas rajonos, tiek piedāvāti speciāli arābu valodas kursi, lai palīdzētu viņiem labāk saprasties ar vietējiem iedzīvotājiem, vēsta interneta portāls The Local.

Līdz šim uz 12 nedēļu brīvprātīgajiem kursiem pieteikušies 45 policisti. Kursos viņiem būs iespēja apgūt ikdienā lietojamas pieklājības frāzes arābu valodā, vēsta vietējais laikraksts Skånska Dagbladet.

Vietējais policijas priekšnieks Bengts Herslers intervijā laikrakstam norādīja, ka runa esot par attieksmi pret imigrantiem, proti, par cieņu un civilizētāku veidu attiecību kārtošanā.

Papildu arābu valodas pamatu apgūšanai īpaši policistiem izstrādātajā kursu programmā tiks piedāvātas arī lekcijas par musulmaņu kultūru un tradīcijām, dodot iespēju policistiem labāk izprast dažas no kultūras atšķirībām, kas var novest pie pārpratumiem saskarsmē ar imigrantiem.

"Mēs tiecamies paplašināt mūsu zināšanas. (..) Katru reizi, kad mēs runājam, mēs izsakām sevi ar savu kultūru. Pat ja tiek runāts vienā valodā, nav garantiju, ka cilvēki viens otru sapratīs," atzīmēja B. Herslers.

Kursi notiks policistu brīvajā laikā un būs koncentrēti uz frāzēm, kuras policisti varēs izmantos savā ikdienas darbā.

Papildu kursi pagaidām netiek plānoti, bet ja šiem būs panākumi, tādus varētu noorganizēt, intervijā Skånska Dagbladet atzīmēja B. Herslers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits