Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zviedrijas subtitru interneta vietni slēdz sakarā ar apsūdzībām pirātismā

Zviedrijas varas iestādes slēgušas interneta vietni Undertexter, kura izplatīja interesentu rakstītus subtitrus ārvalstu filmām, seriāliem un televīzijas šoviem, vēsta BBC News. Pirms vietnes slēgšanas notika arī kratīšana telpās, kurās atradās Undertxter administrācija. Kā paziņojusi policija, izmeklēšana pret Undertexter sākta pēc autortiesību īpašnieku iesniegtas sūdzības.

Policijas apakšvienībā, kura nodarbojas ar intelektuālā īpašuma aizsargāšanu, atzīmēts, ka subtitri ir ar autortiesībām aizsargāta objekta teksta versija un līdz ar to vietnes īpašnieki pārkāpuši Zviedrijas likumus. Autortiesību īpašnieki savā sūdzībā savukārt norādījuši, ka Undertexter demonstrējis lielu daudzumu reklāmas, un tātad nesis savai vadībai peļņu.

Kratīšanas laikā ir apzināti un atsavināti visi vietnes darbību nodrošinošie datori, savukārt Undertexter īpašniekiem draud naudas sodu vai brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem. Undertexter īpašnieki tikmēr neatzīst viņiem izvirzītās apsūdzības. Vietnes Facebook profilā viņi ievietojuši paziņojumu ar solījumu cīnīties par Undertexter atjaunošanu.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Norvēģijas varas iestādes izvirzīja līdzīgas apsūdzības šajā valstī darbojošās subtitru vietnes Nordsub īpašniekam. Kādam 26 gadus vecam norvēģim tika piespriests naudas sodas 15 tūkstošu kronu (aptuveni 1300 latu) apmērā, tomēr tiesa ņēma vērā virkni viņa vainu mīkstinošu apstākļu. Tika secināts, ka īpašnieks no vietnes darbības nav guvis nekādu peļņu, tāpat arī viņš brīvprātīgi slēdza vietni, saņemot brīdinājumu, ka tās darbība ir nelikumīga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits