Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Zviedrijas valdība vēlas papildu pilnvaras cīņā ar pandēmiju

Zviedrijas valdība pirmdien ierosinājusi likumprojektu, kas piešķirtu tai papildu pilnvaras cīņā ar jaunā koronavīrusa pandēmiju.

Zviedrija līdz šim nav noteikusi tādus bargus ierobežojumus cīņā pret jauno koronavīrusu, kā citas Eiropas valstis, bet aicinājusi pilsoņus būt atbildīgiem un ievērot sociālo distancēšanos.

Valdība ir aizliegusi pulcēties vairāk par 50 cilvēkiem vienuviet un aizliegusi veco ļaužu pansionātu apmeklējumus.

Taču jaunais likumprojekts varētu mainīt šo situāciju. Iegūstot papildus pilnvaras, valdība varētu ierobežot pulcēšanos vai slēgt uzņēmumus bez parlamenta apstiprinājuma.

"Koronavīrusa dēļ Zviedrija un pasaule nonākušas nopietnā situācijā," norādīts veselības ministres paziņojumā.

"Mēs redzam nepieciešamību spēt rīkoties ātri, ja to prasa situācija, runa galu galā ir par cilvēku dzīvību aizsargāšanu," teikts paziņojumā.

Likumprojekts, kuru vēl jāapstiprina parlamentam, piešķirtu valdībai papildu pilnvaras uz trim mēnešiem. Taču opozīcija ir paudusi bažas par šo likumprojektu.

Konservatīvās Moderātu partijas līderis Ulfs Kristersons norādīja, ka valdībai nav nācies aizkavēties, pieņemto esošos ierobežojumus cīņā pret pandēmiju.

Viņš piebilda, ka likumprojektā nav skaidri noteikts, kā papildus pilnvaras drīkst izmantot, un ka likumprojekts neparedz parlamentam iespējams atcelt valdības lēmumus, kas pieņemti, apejot likumdevējus.

Kristersons atzina, ka krīzes situācijā lēmumi ir jāpieņem ātri, taču uzsvēra, ka pasākumiem arī jābūt "demokrātiski leģitīmiem".

Zviedrijā ir apstiprināti 7206 saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 un 477 nāves gadījumi.

Valdība pagājušajā nedēļā noraidīja pārmetumus, ka neko nedara pandēmijas apstākļos, un apgalvoja, ka arī Zviedrijā cilvēku dzīve vairs nenorit kā ierasts.

Top komentāri

ha, ha
h
Kas tad nu, līdz šim nekādi ierobežojumi viņiem nebija nepieciešami, liberālleftisms taču esot stiprāks par vīrusu.
hmm
h
Japāna arī stiprina pasākumus. Bet bezatbildīga Austrija mīkstina. Sākumā Austrijas kūrortos inficējās puse Eiropas, tagad Austrija atkal tēlos Lukašenku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits