Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Aculiecinieki atklāj, ka Malaizijas aviolaineri virs Ukrainas notriekuši Krievijas karavīri

Telekanāla BBC aptaujātie aculiecinieki stāsta, ka netālu no Malaysia Airlines lidmašīnas katastrofas vietas redzējuši zenītraķešu sistēmu Buk, kuru apkalpojuši Krievijas karavīri, atsaucoties uz britu raidorganizāciju BBC, otrdien vēsta radiostacija Eho Moskvi.BBC informē, ka trīs vietējie iedzīvotāji neatkarīgi viens no otra izstāstījuši reportieriem gandrīz vienādu stāstu.

Viens redzējis Buk sistēmu Sņižnes pilsētā, kas ir netālu no vietas, kur tika notriekta lidmašīna. Sistēmas apkalpe runājusi ar izteiktu krievu akcentu un bija tērpusies formās, kādas neizmanto ne prokrieviskie kaujinieki, ne Ukrainas karavīri.Otrais aculiecinieks atcerējās, ka virsnieks, kurš ar apvidus automašīnu pavadījis zenītraķešu sistēmu Buk, arī runājis skaidrā krievu valodā.BBC sižets pārraidīts, dienu pirms paredzēts nodot atklātībai Nīderlandes pirmo paziņojumu par katastrofas izmeklēšanas rezultātiem. Nīderlandes izmeklētāji, kuri otrdien plāno savā tīmekļa vietnē publicēt pirmos izmeklēšanas rezultātus, norādījuši, ka tajos būs tikai šobrīd pieejamie fakti.To, ka lidmašīna tikusi notriekta, atzīst gan prokrieviskie kaujinieki, gan Ukrainas bruņotie spēki. Tomēr katra puse teroraktā vaino savus pretiniekus.Maskava vēl nav sniegusi oficiālu komentāru par BBC žurnālistu veikto izmeklēšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits