Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Apšaudi Maskavā sarīkojis 39 gadus vecs vietējais iedzīvotājs

Apšaudi ceturtdien Krievijas galvaspilsētā Maskavā pie Federālā drošības dienesta (FDD) galvenās mītnes, vienu cilvēku nogalinot un piecus ievainojot, sarīkojis kāds 39 gadus vecs Piemaskavas iedzīvotājs, vēsta vietējie mediji.

Uzbrucējs, kurš pats apšaudē tika nogalināts, esot bijušais apsargs. Viņš dzīvojis Podoļskā, 40 kilometrus uz dienvidiem no Maskavas, un šaušana viņam esot bijusi hobijs.

Ziņapmaiņas lietotnē Telegram vairākos kanālos publicēts nogalinātā uzbrucēja foto. Attēlā redzams bārdains vīrietis ar brillēm, viņa seja klāta asinīm.

Uzbrucēja arsenālā bijušas septiņas šautenes, kas viņa īpašumā bijušas legāli, atsaucoties uz izmeklētājiem, vēsta mediji.

Viņš piedalījies šaušanas sacensībās, apliecināja uzbrucēja strēlnieku kluba instruktors Oļegs Solovičs, norādot, ka ieroči viņa īpašumā atradušies legāli, tomēr šāvis viņš esot slikti.

Uzbrucēja māte laikrakstam Komsomoļskaja pravda sacījusi, ka viņš savulaik bijis apsargs, tomēr pēdējā laikā nav strādājis un dažkārt "runājis pa telefonu ar kaut kādiem arābiem". Sieviete gan atzina, ka angļu valodā notikušās sarunas nav sapratusi.

Laikrakstā publicēta vienkārša piecstāvu māja, kur uzbrucējs dzīvojis. Izmeklētāji tur veikuši kratīšanu.

Par uzbrucēja motīviem nekādas oficiālas versijas nav izteiktas.

Uzbrukums noticis dienu pirms Krievijas drošības dienestu dienas, kas tiek atzīmēta 20.decembrī. Uzbrukuma dienā Maskavas centrā Krievijas prezidents Vladimirs Putins rīkoja ikgadējo vairāku stundu preses konferenci.

Krievijā pēdējo gadu laikā notikuši vairāki uzbrukumi, kuru sarīkošanā tiek vainoti islāma ekstrēmisti, kas bieži vien saistīti ar nemierīgo Ziemeļkaukāza reģionu.

Top komentāri

rusuļmaņins
r
Vai krievu pareizticīgo baznīca cels šo godavīru svēto mocekļu kārtā ? Gāja taču cīņā pret sātanistiem un neticīgajiem slepkavām - čekistiem !
Pareizaisjautājums
P
Dēļ kam normālam cilvēkam vajadzīgas septiņas šautenes?
oho
o
Kā pie jeņķiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits