Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ASV basketbola zvaigzne Grainere lūdz Krievijas tiesu samazināt cietumsoda termiņu

ASV basketbola zvaigzne Britnija Grainere otrdien lūdza Krievijas tiesu samazināt viņai piespriesto deviņu gadu cietumsodu, kas piešķirts par apsūdzībām narkotiku kontrabandā, turpretī tiesa lēmusi noraidīt apsūdzēs puses apelāciju.

Jau ziņots, ka Krievijas tiesa augusta sākumā Grainerei piesprieda deviņu gadu cietumsodu, atzīstot viņu par vainīgu narkotiku kontrabandā.

Maskavas reģiona Himku rajona tiesa viņai piesprieda arī viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu un noteica, ka cietumsods viņai jāizcieš vispārēja režīma labošanās kolonijā.

"Es ļoti ceru, ka tiesa grozīs šo spriedumu, jo tas ir bijis pilns stresa un ļoti traumējošs," video no apelācijas tiesas sēdes Krasnogorskas tiesā Piemaskavā sacīja Grainere.

Savukārt tiesa noraidīja Graineres puses apelāciju par piespriesto cietumsodu, vēl vairāk tuvinot Krieviju un ASV iespējamajai augsta līmeņa ieslodzīto apmaiņai. 

Jau ziņots, ka Grainere 17.februārī tika aizturēta ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Basketboliste skaidroja, ka kārtridži viņas bagāžā nonāca visdrīzāk, stresā kārtojot somu pirms došanās no Arizonas uz Maskavu. Grainerei bija Arizonas štata veselības dienesta izsniegta atļauja lietot marihuānu medicīniskos nolūkos, lai cīnītos ar hroniskām sāpēm.

Tāpat sportiste tiesā stāstīja, ka viņai pēc aizturēšanas netika izskaidrotas viņas tiesības un netika piedāvāta advokāta palīdzība. Grainerei tika likts parakstīt arī kādu dokumentu, nepaskaidrojot, kas tajā rakstīts. Tikai pāris dienas vēlāk Grainerei tiesā paskaidroja, kādas apsūdzības viņai ir izvirzītas.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarēja FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ir uzvarējusi vienreiz.

Krievija līdz iebrukumam Ukrianā WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur bija vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

18.oktobrī 32 gadu jubileju nosvinējusī Grainere ar savu prasmi ietriekt bumbu grozā no augšas tiek uzskatīta par vienu no labākajām pasaules basketbolistēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits