Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Baltkrievijā sprādziena dēļ saasinās politiskā situācija

Pašdarinātā ierīce sprāga 4.jūlija naktī atklātā laukumā, ievainojot 54 cilvēkus. Ierosināta krimināllieta par huligānismu. Koncertu apmeklējušais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko kontrolē izmeklēšanas gaitu. Milicija pašreiz nerunā par iespējamajiem aizdomās turamajiem. Nedēļas laikā Iekšlietu ministrija ne reizi nevērsās pie valsts iedzīvotājiem ar lūgumu sniegt informāciju, kas varētu būt saistīta ar notikušo. Baltkrievijā pastiprināta drošība. Minskas metro apmeklētājiem ieteikts ziņot ja pamanīts aizdomīgs objekts.
Saspīlējums starp Baltkrievijas varu un opozīciju pieaudzis saistībā ar sprādzienu Minskā Neatkarības dienas koncerta laikā. Pagājušās nedēļas beigās opozīcija ziņoja par vairāku desmitu aktīvistu arestiem saistībā ar sprādziena lietas izmeklēšanu un piedraudēja boikotēt parlamenta vēlēšanas gadījumā, ja viņi netiks atbrīvoti. Milicija neapstiprina informāciju par opozīcijas aktīvistu arestiem.

Pēc Apvienotās pilsoniskās partijas līdera Anatolija Ļebedko vārdiem, piektdien saistībā ar sprādziena izmeklēšanu tika arestēti 10 cilvēki. Politiķis arī paziņoja, ka vēl trīs aktīvistiem tika piemērots administratīvais arests.

Opozicionārā koalīcija piektdien nāca klajā ar paziņojumu, kurā bija rakstīts, ka "vara ir sākusi izmantot 4.jūlija sprādzienu Minskā, lai izrēķinātos ar politisko opozīciju". Saistībā ar to oficiālās varas oponenti paziņoja par iespējamo parlamenta vēlēšanu, kas paredzētas 28.septembrī, boikotēšanu. Opozīcija arī ieteica Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotājus atturēties no ierašanās Baltkrievijā līdz laikam, kamēr nebūs atbrīvoti opozicionāri. "Masu represiju apstākļos brīva un godīga priekšvēlēšanu kampaņa nav iespējama," teikts opozīcijas paziņojumā. Svētdien kļuva zināms, ka trīs aizturētie ir atbrīvoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits