Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Baznīca Krievijā iestājas pret rokoperas Jēzus Kristus superzvaigzne aizliegšanu

Krievijas Pareizticīgo baznīcas Rostovas bīskapija iestājas pret rokoperas _Jēzus Kristus superzvaigzne _aizliegšanu, norādot, ka aktīvistu vēstule, kuras dēļ sākta prokuratūras pārbaude un atcelta rokoperas izrāde Rostovas filharmonijā, neatspoguļo tās viedokli, vēsta ziņu aģentūra Interfax.

"Mūs stipri pārsteigusi cilvēku grupa, kas sevi dēvē par ticīgajiem un vēlas, lai viņu viedoklis katrā ziņā saskanētu ar visu pareizticīgo viedokli. Bet nekas tāds nav iespējams. Tas ir tikai 18-20 cilvēku privāts viedoklis, kas neatspoguļo nedz Krievijas Pareizticīgās baznīcas, nedz Rostovas bīskapijas, nedz mūsu draudžu locekļu nostāju," apliecināja bīskapijas informācijas daļas vadītājs garīdznieks Daņiils Azizovs.

"Pirms 20 gadiem, kad plaši pieejama nebija nedz Bībele, nedz evaņģēlijs, tieši no rokoperas Jēzus Kristus superzvaigzne cilvēki uzzināja par Jēzu Kristu. Tajā nav manāms nekas tāds, kas aizskatu ticīgu cilvēku," skaidroja garīdznieks. "Ja man būtu laiks, es pats personīgi ietu skatīties šo rokoperu," atzina Azizovs. "Cilvēku grupai, kas aicina neuzvest rokoperu, ar bīskapiju nav nekāda sakara. Ar vienu no šī soļa iniciatoriem es mēģināju parunāt, tomēr mums neizveidojās konstruktīvas saruna. Šis cilvēks pārgāja uz kliegšanu."

Piektdien tapa zināms, ka 18.oktobrī ieplānotā Endrū Loida Vēbera rokoperas izrāde atcelta. "Mums tā vajadzēja darīt," paskaidroja filharmonijas direktora vietniece Svetlana Žabina. "Biļešu tirdzniecība ir apturēta, kamēr administrācija galīgi nebūs izlēmusi par pasākuma norisi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits