Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Bijušajam Latvijas krājbankas līdzīpašniekam Antonovam piespriež 2,5 gadus aiz restēm

Krievijas tiesa pirmdien piespriedusi bijušajam Latvijas krājbankas un Lietuvas bankas Snoras līdzīpašniekam Vladimiram Antonovam divarpus gadus ieslodzījumā lietā par Krievijas bankas Sovetskij līdzekļu izkrāpšanu.

Sanktpēterburgas Viborgas rajona tiesa atzina Antonovu par vainīgu krāpšanā lielā apmērā.

Tiesa nolēma, ka ieslodzījums Antonovam jāizcieš vispārēja režīma kolonijā.

Antonovs savu vainu tiesā atzina. Pēc sprieduma pasludināšanas viņš tika apcietināts tiesas zālē.

Jau ziņots, ka Antonovs tika aizturēts 2018.gada 12.aprīlī. Dienu vēlāk viņam tika noteikts drošības līdzeklis apcietinājums, kas 26.septembrī tika nomainīts pret mājas arestu.

Pēc izmeklēšanas materiāliem, Antonovs saziņā ar vairākiem bankas Sovetskij vadītājiem šajā bankā noformējis 150 miljonu rubļu (divi miljoni eiro) kredītlīniju ar procentu likmi 18% gadā. Kredītlīnija piešķirta īpaši nodibinātai firmai, kas nav veikusi reālu darbību. Antonovs ar līdzdalībniekiem saņemtos līdzekļus piesavinājušies, un viņiem nav bijis nodoma tos atdot, teikts lietas materiālos.

Kā ziņots, Lietuvas tiesībsargājošās iestādes veic izmeklēšanu pret bijušajiem Snoras īpašniekiem Antonovu un Raimundu Baranausku, ko Lietuva grib saukt pie atbildības par Snoras īpašumu piesavināšanos un izšķērdēšanu lielā apmērā, bet viņi no Lietuvas tiesībsargāšanas iestādēm slēpjas Krievijā.

Lietuvas pilsonis Baranausks vadīja Snoras valdi, bet Krievijas pilsonis Antonovs - uzraudzības padomi. Viņiem piederēja attiecīgi 25,31% un 68,1% bankas akciju. Savukārt Snoras pieder nedaudz vairāk kā 60% likvidējamās Latvijas krājbankas akciju.

Lietuvas valdība Snoras darbību apturēja 2011.gada novembrī, bažījoties par šīs bankas stāvokli. Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Arī Latvijas krājbankā drīz pēc tam tika konstatēts ap 100 miljonu latu līdzekļu iztrūkums, un 2011.gada decembrī Rīgas apgabaltiesa banku pasludināja par maksātnespējīgu.

Antonovs nesekmīgi centies Krievijas tiesā piedzīt no Lietuvas valdības vairāk nekā pusmiljardu eiro saistībā ar Snoras nacionalizāciju.

 

Top komentāri

citu vidū
c
Kad viņam pievienosies čainiki no Latvijas?
interesanti
i
Maigs sods...
rekur
r
Savulaik Krievija piesprieda 3 gadus cietuma Latvijā pazīstamajam kriev-žīdu nacionālistam Lindermanim. Bet. Maizītis uzstāja, lai Lindermani izdod Latvijai. Lindermani izdeva un Latvijā viņu palaida brīvībā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits