Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Diplomāts: Kijeva zaudē manevra lauku attiecībās ar Maskavu

Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča iekšpolitika, kas vērsta uz demokrātijas vājināšanu, Kijevai sašaurina manevra iespējas attiecībās ar Maskavu, uzskata bijušais ASV vēstnieks Ukrainā Brukingsa institūta vecākais pētnieks Stīvens Paifers.

"Prezidents radījis konfliktu starp ārpolitiskajiem centieniem un to, ko viņš dara iekšpolitikā. Esmu pārliecināts, ka prezidents vēlas veidot līdzsvarotas attiecības ar Krieviju un Eiropas Savienību," apliecināja Paifers.

"Tomēr man bail, ka, pasliktinoties situācijai demokrātijas principu ievērošanas jomā, par ko norādījuši vairāku Eiropas valstu un ASV līderi, komentējot Jūlijas Timošenko prāvu, rodas jautājums, vai Ukrainai ir iespējams tuvināties Eiropai, ja Ukraina attālinās no Eiropas demokrātijas principiem," norādīja bijušais vēstnieks.

"Tas, ko viņi [Ukrainas vadība] patlaban dara, praktiski noliedz iespēju, ka Janukovičs varētu tikt uzaicināts uz Vašingtonu, jo patlaban ap viņu ir ļoti daudz negatīvā. Tāpat uz situāciju Ukrainā raugās Eiropā," brīdināja Paifers.

Ukrainas bijusī premjerministre un opozīcijas līdere Jūlija Timošenko patlaban Kijevā tiek tiesāta saistībā ar apsūdzībām par pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā noslēdzot vienošanos par dabasgāzes piegādēm ar Krieviju.

Prokuratūra uzskata, ka šī vienošanās valstij nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (92,40 miljonu latu) apmērā.

Ja tiesa atzīs politiķes vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņai draud no septiņu līdz pat desmit gadu cietumsods.

5.augustā tiesa nolēma arestēt Timošenko, un kopš tā laika dienesta pilnvaru pārsniegšanā apsūdzētā politiķe atradusies apcietinājumā.

Timošenko arests izraisījis asu rietumvalstu nosodījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits