Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ES nosaka jaunas sankcijas pret Baltkrieviju

Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu ministri pirmdien noteica jaunas sankcijas pret Baltkrieviju, vēršoties pret trīs uzņēmumiem un trīs personām, kas ir tuvu stāvošas prezidentam Aleksandram Lukašenko, paziņoja ES diplomāti.

Diplomāti skaidro, ka jaunās sankcijas, kas pirmo reizi tiek vērstas arī pret biznesa sektoru, ir noteiktas pret Lukašenko padomnieku ekonomikas jautājumos Vladimiru Peftjevu un trīs ar viņu saistītiem uzņēmumiem - bruņojuma kompāniju "Beltechexport", telekomunikāciju operatorfirmu "Beltelcom" un mārketinga kompāniju "Sport-Pari".

Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis mikroblogošanas vietnē "Twitter" rakstīja, ka "esam noteikuši ieroču tirdzniecības embargo un iesaldējuši to kompāniju īpašumus, kas finansē Lukašenko".

"Viņam jāizvēlas ceļš: uz demokrātiju vai uz Hāgu", kur atrodas Starptautiskā Krimināltiesa, raksta Polijas ārlietu ministrs.

Pagājušajā nedēļā ASV prezidents Baraks Obama paplašināja sankcijas pret Baltkrieviju, nosodot vardarbīgo protestu apspiešanu un opozīcijas aktīvistu aizturēšanu un tiesāšanu pēc pērn decembrī notikušās masu demonstrācijas Minskā, kas sākās pēc prezidenta vēlēšanām.

Gan ASV, gan ES pagājušajā mēnesī asi nosodīja divu bijušo opozīcijas prezidenta amata kandidātu notiesāšanu Baltkrievijā.

ES  valstis jau kādu laiku apsvēra ekonomisko sankciju  ieviešanu pret   Baltkrievijas  autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīmu par izrēķināšanos ar politisko opozīciju un cilvēktiesību pārkāpumiem. Līdz šim ES aprobežojās ar politiskām sankcijām  un aizliegumu augsta ranga Baltkrievijas amatpersonām iebraukt ES  dalībvalstīs.

ES  valstu ārlietu ministri kopš februāra noteikuši ieceļošanas aizliegumu Eiropas Savienībā Lukašenko un vēl gandrīz 190 Baltkrievijas amatpersonām, kā arī nolēma iesaldēt šo amatpersonu aktīvus. Šāds lēmums pieņemts pēc 19.decembrī notikušajām prezidenta vēlēšanām, kad varas iestādes vardarbīgi apspieda opozīciju. Tomēr ES nevēlas izolēt Baltkrievijas pilsoņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits