Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +21 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

ES pagarina Krievijai noteikto sankciju termiņu

Eiropas Savienība (ES) pirmdien izlēmusi pagarināt sankcijas pret Krieviju, kas tika ieviestas, reaģējot uz Maskavas iebrukumu Ukrainā un tai piederošās Krimas pussalas aneksiju. ES dalībvalstu ārlietu ministru izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka bloks neatkāpjas no Krimas aneksijas neatzīšanas politikas.

2014.gadā ieviestās sankcijas, kas jāievēro visiem ES pilsoņiem un uzņēmumiem, pagarinātas uz gadu un būs spēkā vismaz līdz 2018.gada 23.jūnijam.

Saskaņā ar lēmumu par sankciju ieviešanu aizliegts jebkāds imports no Krimas un Sevastopoles, aizliegtas arī investīcijas un nekustamā īpašuma iegāde anektētajās teritorijās, kā arī apturēta kruīza kuģu piestāšana to piekrastē.

Daļēji aizliegts arī eksports uz šīm teritorijām, ja pārdodamās preces var tikt izmantotas transporta, telekomunikāciju, enerģētikas, kā arī naftas, gāzes un citu izrakteņu ieguves nozarēs.

Top komentāri

Erna
E
Kapec ES valstis joprojam ieperk gazi, naftu no Krievijas? ES valstu vadibas ir divkosigas un liekuligas, jo tas pienem nesvarigas un maznozimigai ekanomiski ietekmejosas sankcijas pret Krieviju, bet tai pat laika sadarbojas ar Krieviju un to atbalsta, ieperkot krievijas gazi un naftu, kas patiesiba ir Krievijas lielakais ienakuma avots, lai attistiti militaro agresiju pret visam kaiminvalstim.
Georgs
G
Kapec ES, ASV, NATO un Ukraina neko nedara, lai atbrivotu Ukrainas valsts okupetas teritorijas Krimu atbrivosanu no Krievijas okupenatiem, teroristiem??? Cik ilgi ve bus jagaida lidz Krievija tiks patriekta no Ukrainas valsts teritorijas Krimas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits