Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

FOTO: Tautas vienotības diena Krievijā

Krievijā jau piecus gadus 4.novembris pasludināts par Tautas vienotības dienu, kas aizvieto padomju laikā pierastos oktobra revolūcijas svētkus 7.novembrī.Kā tas pēdējos gados ierasts, arī šogad Krievijas galvaspilsētā Maskavā notika nacionālistiski noskaņoto organizāciju rītkoais Krievu maršs, kurā piedalījās aptuveni 2000 cilvēku.

Pēc _newsru.com_ ziņotā, neviens netika aizturēts. Galvenokārt pasākumā piedalījušies 17-25 gadus veci jaunieši, kas izklieguši nacionālistiskus lozungus. Portāls arī vēsta, ka gājiena laikā nacionālisti vairākkārt izvilkuši karogu ar nacisma simboliku, taču, pamanot milicijas pārstāvjus, karogs tika slēpts. Cilvēktiesību aizstāvji savukārt ziņo, ka akcijas gaitā izskanējuši lozungi, kas uzskatāmi par nacionālā naida kurināšanu.Savukārt _lenta.ru_ ziņo, ka 4.novembra masu pasākumos Maskavā kopumā piedalījušies aptuveni 30 000 cilvēku. Vislielāko interesi izraisījusi kustības _Naši _akcija ar lozungu _Krievu maršs - visi savējie_ – aptuveni 20 000. Citi mītiņi piesaistījuši krietni mazāk dalībnieku. Pasākumi notika arī citās Krievijas pilsētās. Par lielām nekārtībām netiek ziņots – atsevišķi cilvēki aizturēti par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Top komentāri

J.Biotops
J
Kirils raksta kiriļicā, tāpēc drīkst, a mēs abi te, politkorektā Eiropā, gan varam atrauties. Krievzemē šie jau paši pamanījuši pavisam jaunu veidojumu – ļaudis, kuri sevi sauc par pravoslāviem, bet sakās Dievam neticot. Toties labi zina, kas jādara ar visiem inoverciem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits