Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Kanāda nevilcināsies ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju

Viņš gan uzsvēra, ka svarīga ir pārējo pasaules valstu vienota darbība saistībā ar centieniem mazināt Krievijas rīcību Ukrainā un vēršanos pret lielvalsti saistībā ar tās agresiju. Tāpēc "kopā strādājot, Eiropas Savienības dalībvalstis, Kanāda un ASV var panākt vairāk".
Kanāda neplāno vilcināties ieviest jaunas tirdzniecības un cilvēku iebraukšanas sanckijas pret Krieviju tās agresijas pret Ukrainu dēļ, piektdien žurnālistiem pēc tikšanās ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (Reformu partija) pavēstīja Kanādas ārlietu ministrs Džons Bērds.

Viņš uzsvēra, ka jau pašreizējās sankcijas pret Krieviju rada graujošu efektu uz Krievijas ekonomiku, ko pierāda rubļa pozīciju svārstīšanās.

"Nav šaubu, ka pašreizējās sankcijas ir iedarbības. Jau pašlaik varam novērot Krievijas rubļa nestabilitāti," sacīja Bērds.

Abi ministri kopējā sarunā bijuši "absolūti vienprātīgi" par nosodījumu Krievijas rīcībai Ukrainā. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauda, ka, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, sperami konkrēti soļi NATO sabiedroto drošības un aizsardzības stiprināšanai Baltijas reģionā. Kanādas ārlietu ministrs papildināja, ka Dž. Bērds apliecināja, ka Kanāda nopietni uztver NATO 5. panta saistības un šajā sarežģītajā situācijā ir vienota ar Latviju un Baltijas partneriem.

Tāpat abi ministri pārrunājuši iespējas sniegt palīdzību ukraiņiem.

Savukārt Kanādas un Latvijas divpusējo attiecību kontekstā minisri bijuši vienisprātis, ka ES – Kanādas Visaptveroša ekonomikas un tirdzniecības līguma noslēgšana ir prioritāra, un tas būtiski paplašinās divpusējās tirdzniecības iespējas. Bērds pauda gandarījumu, ka Latvijas nacionālā lidsabiedrība AirBaltic izmanto Kanādas aviācijas koncerna Bombardier ražotās lidmašīnas un priecājas par to, ka avioparku plānots papildināt ar vēl pārdesmit Bombardier lidaparātiem.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī gatavošanās gaidāmajam NATO samitam septembrī, kā arī citi starptautiskās politikas dienaskārtības jautājumi, tostarp, Sīrija, Afganistāna un Latvijas prezidentūra Eiropas Padomē.

Kanādas ārlietu ministra vizīte Latvijā notiek pēc Kanādas iniciatīvas. Bērds sestdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu arī piedalīsies Lielajā talkā, kopīgi ar prezidentu stādot kokus Tūjā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits