Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Kijevā aizdedzināts sagūstīto Krievijas karavīru lietas tiesneša kabinets

Pagaidām nenoskaidroti uzbrucēji naktī uz piektdienu Kijevā aizdedzinājuši divu Ukrainas austrumos sagūstīto Krievijas karavīru lietas tiesneša Mikolas Didika kabinetu, vēsta tīmekļa medijs Mediazona.

Uzbrukumā piedalījušies vismaz pieci cilvēki, pastāstīja Ukrainas vecākais kara prokurors Anatolijs Matioss. Viņi Holosijivskas tiesas namā iemetuši trīs pudeles ar degšķidrumu. Viena no tām trāpījusi tiesneša Didika kabinetā.

"Kabinets un pieņemamā telpa pilnībā izdegušas, iznīcināts arī ir viss, kas tur atradās no dokumentālajiem materiāliem, bet tam nav nekādas nozīmes. Necerējām, ka tas tiks izdarīts tik pārgalvīgi, bet mēs paredzējām, ka krimināllietas materiāli ir jāsaglabā," sacīja Matioss.

Notikušais ir mēģinājums iebiedēt tiesnesi, viņš norādīja.

"Turpinās neviennozīmīgu un traģisku ar šo lietu saistītu notikumu virkne," piebilda prokurors.

Incidenta rezultātā neviens nav cietis. Sagūstīto Krievijas karavīru lietas materiālu kabinetā nav bijis.

Naktī uz 25.martu mežā Čerkasu apgabalā tika atrasts nogalināts viena sagūstītā Krievijas karavīra - Aleksandra Aleksandrova - advokāts Jurijs Grabovskis. Divas nedēļas pirms tam plašāka sabiedrība uzzināja, ka viņš ir nolaupīts.

Ukrainas armija Luhanskas apgabalā, valsts austrumos, pērn 16.maijā sagūstīja divus Krievijas armijas karavīrus - 3.gvardes īpašo uzdevumu brigādes kapteini Jevgēņiju Jerofejevu un seržantu Aleksandru Aleksandrovu. Brigādes pastāvīgā dislokācijas vieta ir Toljati pilsēta Krievijas Samaras apgabalā.

Pratināšanas gaitā abi gūstekņi apliecināja, ka ir Krievijas armijas aktīvā karadienesta karavīri.

Arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācija (EDSO) apstiprinājusi - gūstekņi atzinušies, ka viņi ir Krievijas armijas aktīvā karadienesta karavīri.

Aleksandrovs un Jerofejevs Ukrainā apsūdzēti nelikumīgā robežas šķērsošanā, nelikumīgā ieroču glabāšanā un terorismā. Savu vainu viņi neatzīst.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Maskavā atceļ "nemirstīgā pulka" gājienu

Maskavā drošības apsvērumu dēļ rīkotāji atcēluši 9.maijā plānoto "nemirstīgā pulka" gājienu, kas daudzviet Krievijā ticis rīkots Otrā pasaules kara dalībnieku piemiņai, otrdien pavēstīja am...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits