Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 26. maijs
Varis, Eduards, Edvards, Edvarts

Krievija aizliedz iedzīvotāju personālos datus uzglabāt ārzemēs

Krievijas Valsts dome piektdien otrajā un uzreiz arī beidzamajā trešajā lasījumā pieņēma likumu, kas uzliek ārvalstu interneta kompānijām visus Krievijas iedzīvotāju personālos datus, tostarp elektroniskā pasta saraksti un publikācijas sociālajos tīklos, glabāt tikai Krievijas teritorijā esošos serveros.

Likums stāsies spēkā 2016.gada 1.septembrī. Kompānijas, kas līdz tam laikam nebūs atvērušas savus datu centrus Krievijā, tiks uzskatītas par pārkāpējām, un komunikāciju uzraudzības aģentūra Roskomnadzor ar tiesas lēmumu varēs bloķēt Krievijas iedzīvotāju piekļuvi tām.

Kā norāda eksperti, šis solis visupirms ir vērsts pret tādiem sociālajiem tīkliem kā Facebook un Twitter, kas atrodas ārpus Krievijas jurisdikcijas un atsakās sniegt varasiestādēm datus par lietotājiem.

Tomēr eksperti norāda, ka likums varētu radīt smagas sekas Krievijas kompānijām, piemēram, lidsabiedrībām, kas izmanto ārvalstu biļešu rezervēšanas dienestu pakalpojumus. Tāpat tas liegs Krievijas iedzīvotājiem rezervēt aviobiļetes un viesnīcas ārzemēs, kas savukārt daudzās valstīs ir obligāts nosacījums vīzas iegūšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits