Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Krievija apsūdzības par apvērsuma organizēšanu Melnkalnē dēvē par absurdām

Krievija noliedz, ka Maskava līdzdarbojusies apvērsuma mēģinājumā Melnkalnē, un apsūdzības sauc par "absurdām un nepamatotām", vēsta BBC.

Podgoricas varas iestāžu savāktie pierādījumi liecina, ka premjerministra Milo Džukanoviča atentātu plānoja nacionālistu struktūras no Krievijas, bet nu Melnkalnes varas iestādes uzskata, ka atentāta plānošanā bija iesaistītas arī oficiālās Krievijas varasiestādes. To svētdienas vakarā televīzijas intervijā atklāja valsts prokurors Milivojs Katničs, aicinot izmeklēt notikušo.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs pirmdien noliedza apsūdzības par Krievijas varasiestāžu līdzdalību apvērsuma mēģinājumā.

"Mēs katru dienu fiksējam absurdas apsūdzības, kas vērstas Krievijas virzienā. Mēs ar atbildību paziņojam, ka nevar būt ne runas par oficiālās Maskavas iesaistīšanos. Krievija neiejaucas un nevar iejaukties citu valstu lietās," apgalvoja Peskovs.

Savukārt Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosauca Sunday Telegraph ziņojumu par "britu izdomājumu". Viņš teica, ka apsūdzības ir līdzvērtīgas apgalvojumiem, ka Krievijas slepenajiem dienestiem ir saistība ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, kā arī tam, ka Krievijas hakeri ir uzbrukuši Rietumiem un iejaukušies priekšvēlēšanu kampaņās.

Jau vēstīts, ka britu amatpersonas uzskata, ka Krievijas varasiestādes ir atbildīgas par centieniem oktobrī Melnkalnē sarīkot apvērsumu un nogalināt premjerministru Milo Džukanoviču.

 

 

Top komentāri

Galka
G
Kurs vel tic krieviem, ipasi jau kremla kraukliem, kuri tikai dzivo uz meliem, intrigam, launam un noziedzigam riciban.
eiropietis
e
Šitas izskatās pēc burlaka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits