Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievija ar sabiedrotajiem gatavo kopīgu gaisa aizsardzības sistēmu

Vairākas bijušās Padomju Savienības republikas plāno izveidot kopīgu gaisa aizsardzības sistēmu, kas nosegtu teritoriju no NATO austrumu robežas līdz pat Ķīnai, ziņo Interfax, atsaucoties uz Kolektīvās drošības līguma organizācijas ģenerālsekretāru Nikolaju Bordjužu. "Krievijas un Baltkrievijas veidotā vienotās pretgaisa aizsardzības sistēma kļūs par Apvienotās pretgaisa aizsardzības sistēmas daļu.

Mūsu organizācija plāno izveidot trīs reģionālās pretgaisa aizsardzības sistēmas: Krievijas-Baltkrievijas, Krievijas-Armēnijas un Apvienoto Vidusāzijas reģiona pretgaisa aizsardzības sistēmu," sacīja N.Bordjuža.

Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Aleksandrs Surikovs piektdien norādīja, ka līgums par Krievijas un Baltkrievijas kopīgo sistēmu varētu tikt pabeigts pusgada laikā. "Vispirms jātiek skaidrībā, vai vajadzēs Baltkrievijas dalību arī pārrobežas aktivitātēs. Taču praksē starpvalstu vienošanās un līgumi stāv augstāk par valsts likumiem," A.Surikovu citē Interfax.

Tiesa, kā norāda Reuters, šādai sistēmai nepieciešamā tehnika pašlaik ir tikai Krievijas rīcībā. Tāpēc Maskava pēdējās nedēļās paziņojusi par vairākiem apjomīgiem kredītiem saviem sabiedrotajiem, kuri varētu tikt izmantoti gaisa aizsardzības sistēmu modernizēšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits