Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievijā cīņā pret krīzi izmanto Staļinu

Krievijas pilsētā Voroņežā ar vietējās kompartijas nodaļas gadību izvietoti milzīgi PSRS vadoņa Staļina plakāti, ko rotā sauklis: «Uzvara būs mūsu!» Ar šiem plakātiem Voroņežas komunisti gatavojas «tautu tēva» 130 gadu jubilejai, kas tiks svinēta decembrī.

Komunisti arīdzan uzskata, ka Staļins varētu iedvesmot Krievijas iedzīvotājus, lai ātrāk pārvarētu ekonomikas krīzi. «Visi zina, ka Staļina laikā mūsu valsts sasniedza straujāko ekonomikas izaugsmes līmeni,» ziņu aģentūrai Reuters pavēstīja komunistu pārstāvis Sergejs Rudakovs.


Desmit plakātu izvietošana Voroņežas kompartijai izmaksāja 80 000 rubļu (1300 latu). Voroņežas pašvaldības amatpersonas gan paziņojušas, ka līdz nedēļas beigām plakāti tiks noņemti, jo neatbilst likumam par reklāmu.

Staļina režīms nonāvēja miljoniem cilvēku, tomēr Krievijā joprojām ir daudz Staļina ideju piekritēju. Piemēram, Voroņežā nesen tika veikta aptauja par iedzīvotāju attieksmi pret dažādiem politiķiem, un šajā aptaujā Staļins ieņēma trešo vietu. Pirmais bija tagadējais Krievijas premjers Vladimirs Putins, bet otro vietu ieņēma padomju laiku vadonis Leonīds Brežņevs.

Top komentāri

ss
s
hitlers,tapat ka stalins elle tiek cepinati-vini nebija slepkavas,vini bija slepkavnieciski monstri-izdzimteni un nemeeginiet te dazi vinus attaisnot-vemt gribas!!!!!!!!!!!!!!!!!vinu noziegumiem NEKAD nebuus attaisnojuma!!!!!!!!!!!!!!!!NEKAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pionieris
p
Nu pilnīgi nozombēta nācija.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits