Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Krievija pabeigusi izmeklēšanu uz Arctic Sea

Krievijas varas iestādes ziņo, ka pabeigta izmeklēšana uz kravas kuģa Arctic Sea, kas šovasar bija iesaistīts mīklainos notikumos. Krievijas amatpersonas apgalvo, ka uz kuģa nav atrasta nekāda aizdomīga krava. Paredzams, ka šonedēļ kuģis tiks nodots Maltas pārstāvjiem (Arctic Sea kuģoja ar Maltas karogu). Tikmēr par bankrotu paziņojis uzņēmums Solchart, kam piederēja šis kuģis. Uzņēmuma vadība bankrotā vaino Krievijas izmeklētājus, kas likuši šķēršļus kuģa atgūšanai.

Paziņojums par izmeklēšanas pabeigšanu nav izkliedējis aizdomas par Arctic Sea līdzdalību kontrabandas kravu pārvadāšanā. Krievijas ziņu aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz kādu apkalpes locekli, trešdien ziņoja, ka deklarētās "sarkankoka" kravas vietā kuģis esot vedis priedes kokmateriālus. Ārvalstu presē gan publicētas aizdomas, ka kuģa krava patiesībā bija daudz bīstamāka. Iespējams, kuģis vedis ieročus uz Irānu, bet par šo kravu uzzinājis Izraēlas slepenais dienests Mossad, kas apturējis kuģi. Baumas pastiprinājās pēc ziņām par Izraēlas premjera Benjamina Netanjahu slepeno vizīti Krievijā.

Arctic Sea jūlija beigās bija ceļā no Somijas uz Alžīriju, kad pēkšņi pazuda sakari ar kuģi. Toreiz parādījās ziņas, ka Zviedrijas piekrastē kuģim uzbrukuši pirāti. Krievijas karakuģi vēlāk atrada Arctic Sea pie Zaļā raga salām. Šo lietu vēl neskaidrāku padara astoņi vīrieši, ko Krievija aizturēja uz Arctic Sea un apsūdzēja pirātismā. Aizturēto vidū ir arī Latvijas pilsonis Vitālijs Ļepins un nepilsonis Dmitrijs Savins. Viņu advokāti kategoriski noraida apsūdzības pirātismā. "Arctic Sea bortu augstums ir līdzvērtīgs divstāvu mājas augstumam. Lai nokļūtu uz kuģa, jābūt vismaz Betmenam," aģentūrai Interfax stāsta V.Ļepina advokāts Dmitrijs Proņins. Aizturētie vīrieši noliedz Krievijas apgalvojumus, ka viņi Zviedrijas piekrastē uzbrukuši kuģim un saņēmuši gūstā apkalpi. Advokāti arīdzan uzskata, ka Krievijai nav nekāda likumīga pamata, lai tiesātu aizturētos. "Krievijai nebija tiesību vērsties pret ārvalstu pilsoņiem un nepilsoņiem. Juridiski šī lieta būtu piederīga vai nu Zviedrijai, vai nu Maltai, ar kuras karogu brauca kuģis," uzsvēris D.Savina advokāts Egons Rusanovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits