Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Krievijā uztraukums par bērnu pašnāvību vilni

Krievijā gads sācies ar bērnu pašnāvību vilni, kas rada īpašu satraukumu sabiedrībā un medijos. Pēdējo divu nedēļu laikā vien fiksēti vismaz deviņi gadījumi, kad bērni paši sev atņēmuši dzīvību, bieži vien izlecot pa daudzstāvu mājas logu vai balkonu.

Trešdien kāda piecpadsmitgadniece Maskavā nolēca no 16. stāva. Otrdien tika ziņots par trim pašnāvībām dažādos apgabalos: Krasnodaras novadā pakārās kāds 13 gadu vecs puisis, Rostovā pie Donas, nolecot no mājas balkona, dzīvību sev atņēma kāds sešpadsmitgadnieks, bet Tomskas apgabalā pakārās kāds 11. klases skolēns. Pagājušajā nedēļā no mājas jumta reizē noleca divas pusaugu draudzenes, ziņoja NEWSru.com. Pēdējās nedēļās ievērojami audzis pašnāvību skaits, turklāt fiksēti vairāki neveiksmīgi pašnāvības izdarīšanas mēģinājumi.

Speciālisti brīdina, ka situācija kļuvusi dramatiska, un mudina uz reformām, lai padarītu pieejamāku psiholoģisko palīdzību, tāpat ģimenes aicinātas pievērst vairāk uzmanības saviem bērniem. Krievijas populārā sociālā tīkla VKontakte pārstāvji ceturtdien ziņoja, ka dzēš visas domubiedru grupas, kas skar pašnāvību tēmu.

Pusaudžu pašnāvību skaits Krievijā teju trīsreiz pārsniedz vidējos rādītājus pasaulē, RIA Novosti uzsvēra Serbska zinātniskā psihiatrijas centra vadītājs Boriss Položijs. Krievijā no 100 tūkstošiem nepilngadīgo paši sev dzīvību atņem 19-20, savukārt pasaulē no 100 tūkstošiem pašnāvību izdara vidēji septiņi pusaudži.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits