Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Krievijas klusēšana aptumšo Edvarda Snoudena izredzes uz patvērumu

ASV valdības slepeninformācijas noplūdinātājs Edvards Snoudens vakar atzīmēja savādu jubileju, jo apritēja mēnesis, kopš viņš iestrēdzis Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā. Bijušā Centrālās izlūkošanas pārvaldes darbinieka izredzes iegūt politisko patvērumu arvien samazinās, un arī Krievija līdz otrdienas vakarpusei nebija atbildējusi uz 31 gadu vecā vīrieša lūgumu.

E. Snoudens pagājušajā nedēļā lūdza Krievijai patvērumu un solīja izpildīt tās prasību: pārtraukt noplūdināt ziņas par ASV slepenajām spiegošanas programmām. Migrācijas dienests parasti nedēļas laikā dod ziņu, vai izskatīs iesniegto prasību, tādēļ bēguļojošā E. Snoudena advokāts Anatolijs Kučerena pārliecināti apgalvoja, ka jau trešdien viņa klients varēs pamest lidostu. Ja dienests lemj izskatīt kāda prasību, tas izsniedz pagaidu dokumentus, kas ļauj pārvietoties Krievijas teritorijā.

Tikai trīs valstis - Nikaragva, Venecuēla un Bolīvija - paziņojušas, ka gatavas uzņemt E. Snoudenu. Tomēr noplūdinātājs, pret kuru ASV ierosināta kriminālizmeklēšana, nespēj nokļūt Latīņamerikā, jo Savienotās Valstis anulējušas ceļošanai nepieciešamos dokumentus un mudinājušas citas valstis tām izdot E. Snoudenu.

ASV ir saniknota par nopludināto informāciju, kas izsaukusi rezonansi visā pasaulē. Vācijas valdība šonedēļ paziņoja, ka uzsāk izmeklēšanu par vācu izlūkdienesta sadarbību ar ASV kolēģiem, baidoties, ka arī Berlīne likusi lietā interneta spiegošanu.

Tikmēr slepeninformācijas noplūdinātājs jau mēnesi pavadījis Šeremetjevas lidostā. Atbalstītāji vīrietim palīdz ar finansiāliem ziedojumiem. Kā Interfax stāstīja advokāts, kurš E. Snoudenu konsultē bez maksas, viņa klients saņem uzmundrinošus sveicienus no visas pasaules, turklāt netrūkstot arī laulību piedāvājumu no neprecētajām Krievijas dāmām.

«Man zvana cilvēki, kas lūdz nodot ziņu, ka ir gatavi palīdzēt. Tāpat zvana arī meitenes, kas piedāvā mājvietu un iespēju apprecēties, bet vīrieši gatavi palīdzēt finansiāli,» stāstīja A. Kučerena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ārlietu ministrus kritizē par dalību protestā

Gruzijas valdošās partijas Gruzijas sapnis amatpersonas asi kritizējušas Baltijas valstu un Islandes ārlietu ministrus par piedalīšanos protestos pret "ārvalstu aģentu" likumu. Ministru ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits