Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievijas pārstāvis: Sliktu attiecību uzturēšana starp Krieviju un Gruziju ir neprāts

Ilgstoša sliktu attiecību uzturēšana starp Krieviju un Gruziju ir pilnīgs neprāts, šodien "Rīgas konferencē 2010" teica Krievijas Federācijas padomes Ārlietu komitejas priekšsēdētājs Mihails Margelovs.

Margelovs, atbildot uz jautājumiem par turpmākām Krievijas un Gruzijas attiecībām, uzsvēra, ka sliktu attiecību uzturēšana starp abām valstīm kaitēs tikai un vienīgi pašai Krievijai un Gruzijai.

"Nevar izdzēst to, kas jau ir noticis, bet nevar arī ilgi skatīties atpakaļ pagātnē - ir jāsāk būvēt jaunas attiecības," piebilda Magelovs.

Viņš skaidroja, ka ilgas nesaskaņas starp Gruziju un Krieviju traucēs valstu attīstībai, nemaz nerunājot par abu valstu pilsoņiem, jo šīs valstis pagātnē jau ir daudz ko ieguvušas savstarpējā sadarbībā.

Tomēr Margelovs pauda, ka tas, kas notika Dienvidkaukāzā, viņam bija traģēdija, jo bojā gāja trīs Krievijas miera uzturētāji. Viņš juties nodots no Gruzijas puses.

Konferencē arī izskanēja jautājumi par Baltijas valstu energoatkarību no Krievijas gāzes koncerna "Gazprom", uz ko Margelovs, nebūdams eksperts šajā jomā, teica: "Mēs negribam iekarot kādu valsti, mēs negribam okupēt vai anektēt valstis - tās ir tikai ekonomiskās attiecības starp Krievijas uzņēmumu kā piegādātāju un Baltijas valstīm kā pasūtītājām."

Kā ziņots, šodien Rīgā turpinās ikgadējais augsta līmeņa ārpolitikas un drošības politikas forums "Rīgas konference 2010", kurā diskutē par Afganistānas misiju, ASV un Krievijas attiecībām, kā arī Eiropas Savienības un kaimiņvalstu konfliktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits