Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Krievijas portāls: spriedums Kononova lietā ir laba mācība Krievijai

Krievijas interneta portāls Gazeta.ru redakcijas komentārā par Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) spriedumu padomju partizāna Vasilija Kononova lietā paudis viedokli, ka šis spriedums varētu kalpot kā laba mācība Krievijai.

Pēc komentāra autora domām, Maskavas saasinātā reakcija uz šo spriedumu liecina: Krievijā joprojām pietrūkst izpratnes par to, ka Krievijas viedoklis par Otrā pasaules kara vēsturi nebūt nav vienīgais pasaulē atzītais redzējums. Gazeta.ru uzskata, ka Krievijai vajadzētu izmantot starptautiskās tiesas nevis «politiskās retorikas vingrinājumiem», bet gan juridiski korektai savai nostājas aizstāvēšanai.


«Pasaulē nav vienīgā un pilnīgi pareizā viedokļa par Otrā pasaules kara vēsturi. Un konkrētais spriedums Kononova lietā nekādi nav saistīts ar centieniem noniecināt padomju karavīru lomu fašisma sakaušanā,» secina Gazeta.ru. Komentāra autors uzsver, ka Krievijas propaganda centusies uzkurināt interesi par šo tiesas procesu, kas patiesībā nav izpelnījies īpašu ievērību ne Baltijas valstīs, ne pasaules mērogā.


Krievijas amatpersonu saasināto reakciju uz zaudējumu Strasbūras tiesā Gazeta.ru skaidro ar pavisam citiem motīviem: «Krievijas vara vienkārši ne pavisam nav pieradusi zaudēt tiesas prāvās savā valstī. Tiesvedības politizācija ievērojamās lietās pašu mājās netiek uzskatīta par grēku, toties ECT tiek aktīvi apsūdzēta šajā grēkā. Nespēja juridiski aizstāvēt savu taisnību tiesā, kas nepakļaujas Krievijas varai, tiek aizvietota ar vulgāru politisko retoriku.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Atšķirīgs viedoklis

Krievijas portāla Gazeta.ru komentārs par Kononova lietu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits